2014-05-14 21:38:07
Φωτογραφία για Νέα πυρηνική μονάδα θα κατασκευάσει η Βουλγαρία
Πρόοδο στις συνομιλίες για τη δυνατότητα κατασκευής μιας νέας μονάδας παραγωγής στον υφιστάμενο πυρηνικό σταθμό N-plant Κοζλοντούι, με την... τεχνολογία AP100, αναγνώρισαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής Westinghouse, Ντάνι Ρόντερικ, σε συνάντηση που είχαν χθες.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Ντράγκομιρ Στόινεφ, επικεντρώθηκε στην εξειδίκευση των παραμέτρων του υπό συζήτηση έργου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2013 η κυβέρνηση εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομίας να δώσει το «πράσινο φως» στη βουλγαρική Bulgarian Energy Holding (BEH) να υπογράψει μία συμφωνία για την έναρξη των προπαρασκευαστικών εργασιών σχετικά με τις παραμέτρους του σχεδίου κατασκευής της νέας μονάδας. «Περισσότερες συζητήσεις γίνονται σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Ρόντερικ επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η υψηλή τεχνολογία και ένας λειτουργικός κύκλος, που θα καταστήσει τη Βουλγαρία μοντέλο ως προς την πυρηνική τεχνολογία. Σημείωσε ακόμη ότι περισσότερες από 100 βουλγαρικές εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, προκειμένου να συμμετάσχουν στο έργο.

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν, τέλος, τη σημασία της διαφάνειας όσον αφορά στη διαδικασία προώθησης του έργου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ