2014-05-14 22:42:11
Φωτογραφία για ΠΑΣΙΔΙΚ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14/05/2014
Αθήνα, 14/05/2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 14/05/2014 έγινε η τελική συνάντηση μεταξύ όλων των παρόχων παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για να του δώσουμε την τελική απάντηση, δηλαδή εάν θα συνεχίσουμε την επίσχεση της παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, γνωρίζοντας από τη χθεσινή μας συνάντηση δια στόματος Υπουργού Υγείας ότι όποιος πάροχος συνεχίσει την επίσχεση δεν θα μπορεί να συνάψει σύμβαση πλέον με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και επιπλέον δεν θα πληρωθεί την προκαταβολή μηνός Φεβρουαρίου 2014.

Θεωρήσαμε ότι αυτός ο ωμός εκβιασμός δεν θα μπορούσε να διασφαλίσει τα μέλη μας από το ενδεχόμενο να βρεθούν χωρίς σύμβαση, αφού ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δηλώσει ότι συνεχίζει να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του Οργανισμού χωρίς ο άλλος πάροχος να το γνωρίζει, μολονότι θα μπορούσε να στέκεται στην σκληρή γραμμή, πέραν του γεγονότος ότι ήδη κάποια Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια δεν ακολουθούσαν τους πολλούς στην επίσχεση.


Η απόφαση ήταν ομόφωνη μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων ενώσεων που συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του Π.Ι.Σ., γνωρίζοντας ήδη από χθες, ότι ο Υπουργός Υγείας δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το πρωταρχικό μας αίτημα που ήταν η αύξηση του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους, έχοντας όμως δεχθεί πέντε άλλα μέτρα όχι οικονομικού χαρακτήρα, με μοναδική εξαίρεση την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Α’ πενταμήνου τρέχοντος έτους με κάποιο ποσό λόγω της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στο Π.Ε.Δ.Υ.

Τα μέτρα στα οποία δεσμεύτηκε ο Υπουργός ότι θα τα προωθήσει άμεσα και τα οποία συμφωνούσαμε όλοι οι πάροχοι είναι : α) Αυστηρές οδηγίες συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων για τον περιορισμό του claw back, γ) θεσμική κατοχύρωση της αφαίρεσης rebate/claw back έτους 2013 στην φορολογική δήλωση, δ) Άμεση προώθηση πληρωμής της προκαταβολής μηνός Φεβρουαρίου 2014 (Παρασκευή 16/05/2014 τα χρήματα στους λογαριασμούς μας) και ε) Ενίσχυση του προϋπολογισμού του Α’ πενταμήνου έτους 2014, χωρίς όμως δέσμευση ύψους χρημάτων.

Έμειναν δύο θέματα στα οποία υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του Συνδέσμου μας και της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. και που είναι η εφαρμογή ενός δικαιότερου rebate/claw back έτους 2013 και το σχέδιο σύμβασης τρέχοντος έτους και η κατανομή του προϋπολογισμού 2014 στους παρόχους στα οποία δεν συμφωνούσαμε και για τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι αν φέρουμε κοινή πρόταση με τους άλλους παρόχους θα την κάνει αποδεκτή.

Ήδη την προσεχή Παρασκευή 16/05/2014, θα συναντηθούμε στα γραφεία του Π.Ι.Σ. για να ξεκινήσουμε διαβουλεύσεις ανεύρεσης κοινού τόπου στα δύο παραπάνω ζητήματα έχοντας όλοι συμφωνήσει ότι θα εργαστούμε σε προτάσεις οι οποίες θα διασφαλίσουν την λειτουργία των μονάδων που κατέχουν οι έντιμοι και ευσυνείδητοι πάροχοι, για να περιορίσουμε την προκλητή ζήτηση η οποία λόγω του κλειστού προϋπολογισμού πλήττει την παραπάνω κατηγορία των παρόχων.

Οι ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, τα προβλήματα σχεδόν ανυπέρβλητα και οι λύσεις πολύ περιορισμένες.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας αμέσως μετά τις εκλογές, θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών του για να πάρει τις αποφάσεις το Σώμα για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ. Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος          Βιοχημικός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ