2014-05-15 09:53:05
Φωτογραφία για Αρχαίος τάφος εντοπίστηκε στον Άγιο Συλά Λεμεσού
Σημαντικά κτερίσματα και σκελετούς, που ανήκουν στην ύστερη ελληνιστική περίοδο, φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή του Αγίου Συλά Λεμεσού, μετά τον εντοπισμό τριών ταφικών θαλάμων.

Σε δηλώσεις του, ο Αρχαιολογικός Λειτουργός της Επαρχίας Λεμεσού, Γιάννης Βιολάρης, ανέφερε πως το Τμήμα Αρχαιοτήτων ενημερώθηκε χθες βράδυ από την αστυνομία για την ύπαρξη αρχαίου τάφου, ο οποίος εντοπίστηκε στο πλαίσιο χωματουργικών εργασιών σε οικόπεδο.

Από τις πρώτες ενδείξεις των ανασκαφών που άρχισαν και θα συνεχιστούν για 2 με 3 μέρες, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τρεις μεγάλου μεγέθους λαξευτούς ταφικούς θαλάμους, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ασύλητοι, ενώ μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν επτά ανθρώπινοι σκελετοί, αμφορείς διαφόρων μεγεθών και άλλα κτερίσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Βιολάρη, ο τάφος υπολογίζεται να ανήκει στην ύστερη ελληνιστική περίοδο, δηλαδή μεταξύ του δεύτερου και πρώτου αιώνα προ Χριστού, ενώ ο εντοπισμός σύγχρονων σκουπιδιών στο εσωτερικό του φαίνεται να οφείλεται σε παλαιότερη κατάρρευση μέρους της οροφής.


"Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αρχαιολογικά η περιοχή", σημείωσε ο λειτουργός του Τμήματος Αρχαιοτήτων, προσθέτοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν αρκετά αρχαία μνημεία, τα οποία δεν αποκλείεται να συνδέονται με τον συγκεκριμένο τάφο.

"Βορειότερα υπάρχει η σύγχρονη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Βικλιού, σε ένα ύψωμα όπου υπήρχε αρχαιότερος ναός και το τμήμα αρχαιοτήτων εντόπισε και εκεί ένα αρχαίο ιερό, ενώ κοντά βρίσκονται και τα ερείπια της Μονής Αγίου Συλά", είπε ο κ. Βιολάρης.
alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ