2012-04-23 00:27:00
Φωτογραφία για Ισόπαλες Δόξα Δράμας και ΑΕΚ
Σε ένα αδιάφορο ματς και για τις δύο ομάδες, όπως φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, Δόξα και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1. Επανεμφάνιση για Γκούντγιονσεν. Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις για την Ένωση. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ.

Οι δύο ομάδες στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, δεν παρουσίασαν τίποτα αξιόλογο, με τους Μαυραετούς να χαιρετάνε την μεγάλη κατηγορία με ένα καλό αποτέλεσμα για την ιστορία τους και με την ΑΕΚ να μπαίνει στα πλέι οφ με ακόμα ένα κακό ματς.

Γήπεδο: Καυταντζόγλειο

Διαιτητής/Βοηθοί: Μήτσιος (Ηπείρου)/ Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)/ Σκουφίτσας (Αθηνών)

Καιρός: Αίθριος

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γκαρακλίδης, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Τσιμπλίδης (Ρούτσης 46'), Κατσικογιάννης (Ψυχογιός 64'), Λίμα, Αμπουμπακάρι, Κουμπρόγλου, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης


ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κάρλος, Βάργκας (Γεωργέας 63'), Λεονάρντο, Φούντας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Εγγλέζου, Αργυρίου (Λαγός 79'), Λυμπερόπουλος, Γκερέιρο (Γκούντγιονσεν 61')

Κίτρινες κάρτες: Αμπουμπακαρί 63'

Σκόρερ: Κυβελίδης 57'(1-0), Λεονάρντο 70' (1-1)

Μπορεί να ήταν η τελευταία αγωνιστική και οι δύο ομάδες να είχαν ολοκληρώσει τις αποστολές που είχαν βάλει στην αρχή της σεζόν (με αποτυχία και οι δύο), αλλά τουλάχιστον από την πλευρά της ΑΕΚ, υπήρχε ένα ενδιαφέρον όσον αφορά την βαθμολογία που θα καταλάβει στα πλέι οφ αλλά και στην επανεμφάνιση του Γκούντγιονσεν.

Πρώτο 45λεπτο για... ύπνο

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν ενθουσιασμό στις κινήσεις και προσπάθεια να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ. Μία τέτοια φάση ήταν στο 4ο λεπτό, όταν η Δόξα βγήκε στην αντεπίθεση και ο Κυβελίδης μετά από πάσα βρέθηκε τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, αλλά ο Μανωλάς πρόλαβε να τον κοντράρει στο σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ.

Η εικόνα άλλαξε με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασε μια καλή φάση στο 11' με τον Λεονάρντο, ο οποίος επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή και από εκείνο το σημείο και μετά οι κιτρινόμαυροι (με λευκά αγωνίστηκαν) αύξησαν την πίεση τους για κάποιο γκολ.

Μετά το 25ο λεπτό όμως, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά από φάση ούτε για δείγμα. Κάτι εύκολα σουτ στην αγκαλιά του Σέρεμετ, η Δόξα να έχει μια αναρχία στο παιχνίδι της που μετέφερε και στην Ένωση και πραγματικά μέχρι την λήξη του ημιχρόνου δεν έγινε τίποτα απολύτως. Σε τέτοιο βαθμό έλειψε η δράση από το παιχνίδι που αν δεν φώναζαν οι οπαδοί του δικεφάλου, ο Μορφέας θα σε... αγκάλιαζε σίγουρα.

Αετός ναι, δικέφαλος όχι

Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη έγινε στο 56', όταν η Δόξα βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κυβελίδης από τα δεξιά έδωσε προωθημένη στον ανενόχλητο (εντός περιοχής) Ουέλινγκτον, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.

Η φάση αυτή δεν φάνηκε να πτοεί τους παίκτες της ΑΕΚ, που στην αμέσως επόμενη φάση "πούλησαν" την μπάλα με τον Μανωλά να κάνει απαράδεκτη πάσα πάνω στον Κυβελίδη στον χώρο της άμυνας, ο Βάργκας έτρεξε να καλύψει, ο επιθετικός των γηπεδούχων πήρε την κόντρα με την μπάλα να του στρώνεται τετ α τετ με τον Κωνσταντόπουλο, πλάσαρε στην δεξιά γωνία γράφοντας το 1-0.

Η αντίδραση του Κωστένογλου ήταν άμεση με δύο αλλαγές στο δίλεπτο 63-64 με τους Γεωργέα και Γκούντγιονσεν να παίρνουν τη θέση των Βάργκας και Γκερέιρο αντίστοιχα. Οι μαυραετοί του Κατσαβάκη, μετά το γκολ έμειναν πίσω, δίνοντας χώρο στην ΑΕΚ.

Φούντας, Λέο και 1-1

Και ενώ η Δόξα έδειχνε να μην ανησυχεί με την ΑΕΚ και να μην κινδυνεύει, στο 70' ο Φούντας από το κέντρο έβγαλε μπαλιά στον αμαρκάριστο Λεονάρντο, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, ο Βραζιλιάνος πρόλαβε τον Σέρεμετ που βγήκε μακριά και με πλασέ λόμπα, έφερε το ματς στα ίσα.

Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε... ενέργεια στους παίκτες του δικεφάλου που προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης. Οι κιτρινόμαυροι άσκησαν πίεση σε όλο το γήπεδο και έκλεισαν την Δόξα στην εστία της, με σέντρες, σουτ και κόρνερ.

Στο 81' η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι, όταν ο Μανωλάς δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού της Δόξας. Ο διαιτητής έδωσε κόρνερ. Το χέρι ήταν ξεκάθαρο από το ριπλέι, αλλά ο διαιτητής έκρινε πως η φάση ήταν εξ επαφής.

Μέχρι την λήξη του ματς δεν έγινε τίποτα αξιοσημείωτο. Η ΑΕΚ μπήκε τελευταία στα πλέι οφ χωρίς βαθμούς, ενώ η Δόξας Δράμας υποβιβάστηκε στην Football League.

Ο MVP του αγώνα

Η γενική εμφάνιση της Δόξας Δράμας, που αποχαιρέτησε τα "μεγάλα σαλόνια" με ψηλά το κεφάλι, με ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τους Μαυραετούς. Από την εμφάνιση της ΑΕΚ, ξεχώρισε ο νεαρός Φούντας που αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Λεονάρντο για το γκολ.

Απογοήτευση

Όπως και να είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ, πεινασμένοι να ήταν οι παίκτες της για 5 μήνες, την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος πρέπει να την κερδίζεις. Κάκιστη και αδιάφορη εμφάνιση, τη στιγμή που κρινόταν η βαθμολογία στα πλεί οφ. Εάν κέρδιζε θα έμενε 3 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ τώρα η διαφορά πήγε στους 4!

H βαθμολογία των πλέι οφ

Παναθηναϊκός 4

ΠΑΟΚ 0

Ατρόμητος 0

ΑΕΚ 0

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ