2012-04-23 00:23:16
Φωτογραφία για Apple: Μήνυση γονέων για κρυφές χρεώσεις σε παιχνίδια
Μια ομάδα γονέων από την Καλιφόρνια κατέθεσε μήνυση εναντίον της Apple επειδή δεν γνώριζαν ότι τα παιδιά τους μπορούν να ξοδεύουν χρήματα σε εφαρμογές και παιχνίδια. Οι γονείς ισχυρίζονται πως η εταιρία επέτρεπε στα παιδιά, χωρίς την έγκρισή τους, να αγοράζουν «νομίσματα παιχνιδιών», τα οποία όμως αντιστοιχούν σε πραγματικές χρεώσεις. Όπως ανέφεραν στο ABC News, στη μήνυση υποστηρίζεται πως οι εφαρμογές τις Apple παρότρυναν τα παιδιά να αγοράσουν τα «ψεύτικα» χρήματα των παιχνιδιών που είναι κατάλληλα για εικονικές αγορές, με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους γονείς αναφέρει στη μήνυση πως το παιδί του εθίστηκε στο παιχνίδι Smurf Village, το οποίο ναι μεν παρουσιάζεται ως δωρεάν, αλλά τα 1000 credits που χρειάζονται για να το παίξεις, κόστισαν 59 δολάρια.

Σύμφωνα με το mediagate.gr, τα παιδιά που συνδέονται με τη μήνυση έχουν χρεωθεί από 99,99 δολάρια ως και 338,72. Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση μιλούν για σοβαρή μήνυση, που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει «ντόμινο» μηνύσεων από άλλες ομάδες γονέων.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ