2014-05-16 23:30:11
Φωτογραφία για ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ! (PHOTOS)
Όσο πλησιάζει ο χρόνος για την πρώτη σέντρα στο Μουντιάλ 2014, τόσο αυξάνεται η ανησυχία για την ασφάλεια των θεατών στα γήπεδα της Βραζιλίας. Από την Πέμπτη (15/05) η κατάσταση στη χώρα του καφέ είναι έκρυθμη και τα σημάδια είναι... πέρα για πέρα ανησυχητικά.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες από τα οδοφράγματα στο Σάο Πάολο, τα τανκς στην παραλία του Ρεσίφε, τις απεργίες των εκπαιδευτικών, των οδηγών ΜΜΜ και άλλων ειδικοτήτων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον!

Στο Ρεσίφε, έχει βγει στους δρόμους ο στρατός, με ταραχές να ξεσπούν στην πόλη, καθώς οι απεργίες που εξήγγειλαν αστυνομικοί και πυροσβέστες με αίτημα αύξηση των μισθών τους κρίθηκε παράνομη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναταραχές.

Τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά υπό τον φόβο του πλιάτσικου. Ένοπλοι στρατιώτες γυρίζουν στην πόλη και τα τανκς βγήκαν στην παραλία! Κι όμως, στις 26 του μήνα, η Γερμανία θα παίξει με την ΗΠΑ στο γήπεδο της πόλης, σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας ανέβαλε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο γήπεδο "Αρένα Περναμπούκο" για να δει την πρόοδό των εργασιών σε αγώνα της δεύτερης κατηγορίας, φοβούμενη για ζητήματα ασφαλείας.


Στο μεταξύ, η αστυνομία απείλησε με απεργία κατά τη διάρκεια των αγώνων, λόγω της αύξησης της φορολογίας και ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών ξεκαθάρισε ότι η απειλή θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν δουν κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση στις μέρες που απομένουν.

Την ίδια ώρα, στην πόλη του Σάο Πάουλο, όπου και θα γίνει το εναρκτήριο ματς, οι αρχές έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διώξουν τους διαδηλωτές.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, τα πλακάτ των διαδηλωτών αποκάλυπταν τη σκληρή πραγματικότητα: "Τα σχολεία και τα νοσοκομεία δεν είναι προτεραιότητες για τη FIFA".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ