2012-04-23 00:39:28
Φωτογραφία για Σώθηκε η Κέρκυρα
Σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον η Κέρκυρα με το τελικό 1-1 με τον Άρη πανηγύρισε στο κεκλεισμένων των θυρών "Κλεάνθης Βικελίδης" την παραμονή της στην Super League. Δείτε τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Ο βαθμός της ισοπαλίας αποδείχθηκε αρκετός για την Κέρκυρα απέναντι στον Άρη με το τελικό 1-1 στο κεκλεισμένων των θυρών "Κλεάνθης Βικελίδης" για να παραμείνει στην Super League και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κι αυτό γιατί την ίδια ώρα ο Εργοτέλης στα Πηγάδια όχι απλά δεν κέρδισε την Skoda Ξάνθη για να διεκδικήσει την παραμονή του σε μπαράζ αλλά έχασε με 4-2 με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τους Παναιτωλικό και Δόξα Δράμας στην Football League.

Η Κέρκυρα μάλιστα προηγήθηκε στο 24΄ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωάννου που είχε κερδίσει ο ίδιος για να ισοφαρίσει ο Άρης στο 37΄ με τον Ακόστα.

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Στέφανου Γιώρη και ισοδυναμούσε με την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον Άρη. Η επόμενη στιγμή εξάλλου του σφυρίγματος της λήξης από τον διαιτητή Παππά αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις στα διοικητικά της ΠΑΕ.


Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Παππάς (Αθηνών)/ Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)/ Μπίκας (Χαλκιδικής)

Καιρός: Καλοκαιρία

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Καστίγιο (46΄ Σολτάνι), Τριανταφυλλάκος (85΄ Κανούλας), Κοτσώνης, Πρίττας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ουμπίντες, Ακόστα (77΄ Τσουκάνης).

Κέρκυρα (Τίμος Καββακάς): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος (15΄ Ηλιάδης), Αγρίτης (46΄ Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (71΄ Γιάντσης).

Κίτρινες κάρτες: Κοντοδήμος (20΄, Κέρκυρα), Λαζαρίδης (23΄, Άρης), Καλαντζής (57΄, Κέρκυρα), Ακόστα (57΄, Άρης), Γραμμόζης (59΄, Κέρκυρα), Ηλιάδης (87΄, Κέρκυρα)

Κόκκινη κάρτα: Κοντοδήμος (92΄, δεύτερη κίτρινη, Κέρκυρα)

Σκόρερ: Ιωάννου (24΄ πέναλτι, Κέρκυρα), Ακόστα (37΄, Άρης)

Αγκάλιασε την παραμονή

Η Κέρκυρα μπορεί να είχε το πρώτο σουτ με τον Καλαντζή στο 4΄ χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Σηφάκη σε αντίθεση με το νέο στο 7΄ όπου ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη χρειάστηκε να απομακρύνει με γροθιές.

Κι ενώ οι κάθετες μπαλιές της Κέρκυρας δημιουργούσανε πρόβλημα προς την μεγάλη περιοχή του Άρη ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχανε την μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Λαζαρίδη από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Καπετάνος για να αποκρούσει ο Αναστόπουλος.

Η Κέρκυρα όμως στο 24΄ αγκάλιασε την παραμονή της μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωάννου που υπέδειξε ο Παππάς από την στιγμιαία επαφή του Λαζαρίδη με τον Έλληνα επιθετικό ένα λεπτό πριν.

Αντίδραση και ισοφάριση

Ο Άρης αντέδρασε και στο 32΄ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία αφού ο Λαζαρίδης δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στην ανυπεράσπιστη εστία του Αναστασόπουλου μετά την ασταθή του επέμβαση. Η ισοφάριση ωστόσο ήρθε στο 37΄ με το τρίτο φετινό γκολ του Ισπανού Ακόστα με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής από όπου έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

Άντεξε στον Σολτάνι

Η είσοδος του Σολτάνι αντί του Καστίγιο έφερε τον Άρη να φλερτάρει με το 2-1. Ο Γαλλοαλγερινός αφού απέφυγε στο 62΄ διαδοχικά τους Κοντοδήμο και Βέντσελ αλλά έκανε λάθος εκτίμηση αφού αντί να πλασάρει στην κλειστή γωνία του Αναστασόπουλου προτίμησε να κάνει συρτή σέντρα - σουτ.

Κι όσο για την επόμενη ευκαιρία του Σολτάνι στο 65΄ τη φορά αυτή ανάγκασε από το δυνατό σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή της Κέρκυρας τον Αναστασόπουλο να αποκρούσει με γροθιές.

Ο Άρης απείλησε με την κεφαλιά του Κοτσώνη από το κόρνερ του Ουμπίντες στο 79΄ με το τελευταίο δεκάλεπτο να αποδείχθηκε τυπικής διαδικασίας αφού την ίδια ώρα είχε ήδη γίνει γνωστό πως στα Πηγάδια η Skoda Ξάνθη προηγούτανε του Εργοτέλη με 3-1.

Σκορ που σφράγιζε την παραμονή της Κέρκυρας στην Super League όποιο και αν θα ήτανε τελικά το δικό της αποτέλεσμα με τον Άρη. Παρόλα αυτά ο Αναστασόπουλος έμελλε να είναι συγκεντρωμένος και στην φάση του 87΄ στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες από πλάγια αριστερά όπου απέκρουσε με γροθιές.

Την τελευταία φάση της αναμέτρησης μπροστά στις δύο εστίες, αφού ακόμη και η αποβολή του Κοντοδήμου στο 92΄ ήταν το τελευταίο που απασχόλησε ακόμη και τον ίδιο, με το τελευταίο σφύριγμα του Παππά να βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Τίμου Καββακά έχοντας γίνει ένα κουβάρι να πανηγυρίζουνε την παραμονή τους στην Super League.

Ο MVP του αγώνα

Ο Δημήτρης Γραμμόζης ήταν ο πιο κινητήριος μοχλός της Κέρκυρας ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όπου η ομάδα του νησιού των Φαιάκων απείλησε την εστία του Άρη και βρήκε δίχτυα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωάννου.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Νέρι Καστίγιο έδειχνε στο πρώτο 45λεπτο που αγωνίστηκε να μην μπόρεσε να μπει στον ρυθμό του παιχνιδιού εξαιτίας και του ότι δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατό του με αποτέλεσμα δικαιολογημένα να έγινε αλλαγή.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ