2014-05-19 13:40:06
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΦΟΥΣΚΑ» ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αποτιμώντας τα αποτελέσματα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς του προέσαψε ότι επιχείρησε να δημιουργήσει μία αίσθηση νίκης που αποδείχθηκε «φούσκα». «Είδατε πώς πήγαν να δημιουργήσουν την αίσθηση μιας νίκης, ενός ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ που σαρώνει και τελικά αυτά αποδείχθηκαν μια φούσκα βασισμένη στα exit polls», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, «η χώρα έζησε χθες το βράδυ, μεταξύ 19:00 και 21:00, μια ψευδαίσθηση, λόγω των πρόωρων πανηγυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε και μίλησε για εκλογές - δημοψήφισμα»

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δώσει κομματική χροιά σε όλα τα ψηφοδέλτιά του, εισπράττοντας όμως την απάντηση, αφού «κρατάει μεν δυνάμεις αλλά περιορίζονται σε σχέση με τον πήχη που έβαλε». «Πέρασαν κάτω από τον πήχη», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν κάτω από εκείνα που έλαβε στις εθνικές εκλογές του 2012.


«Προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να κάνει μία φυγή προς τα εμπρός αλλά τώρα είναι αργά γιατί έχουν μιλήσει οι κάλπες», πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο. Εκτίμησε πάντως ότι αυτό δεν θα γίνει, διότι ο λαός θα ψηφίσει με ωριμότητα. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας βοήθησε να γίνει περισσότερο κατανοητό το δίλημμα που έθεσε ο ίδιος και έτσι οι Έλληνες θα καταλάβουν καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό που διακυβεύεται το βράδυ της επόμενης Κυριακής. 

«Σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα»

Κληθείς να επεξηγήσει τον όρο «προοδευτική σταθερότητα» που χρησιμοποίησε το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, δεν σημαίνει θυσίες και πάλι θυσίες». «Όταν μιλάμε για προοδευτική σταθερότητα μιλάμε για μια δυναμική πορεία προς το καλύτερο. Όταν ξεκινήσει η στροφή αποκτά μια επιτάχυνση», σημείωσε, ενώ επανέλαβε πως νέα μέτρα λιτότητας δεν υπάρχουν ούτε πρόκειται να υπάρξουν.  

Αναφορικά με το δίλημμα που έχει θέσει για την κυβερνητική σταθερότητα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι την επόμενη Κυριακή θα ληφθούν υπ' όψιν «η συνολική εντύπωση και κυρίως η μη αμφισβήτηση της χώρας και της ασφαλούς εξόδου από την κρίση». Έσπευσε πάντως να απορρίψει ως κριτήριο για το μέλλον της κυβέρνησης το άθροισμα των ποσοστών που θα λάβουν Ν.Δ. και ''Ελιά''. 

Ψήφος με αυτοδιοικητικά κριτήρια στον β' γύρο

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να στηρίξει ανοικτά συγκεκριμένα ονόματα για την εκλογική κούρσα του β' γύρου. «Δεν έχουμε υπαγορεύσει πουθενά συμπεριφορές, δεν έχουμε δώσει πουθενά χρίσματα ή οδηγίες», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο την τοπική αυτοδιοίκηση και την αποδοτικότητά της.

Χαρακτήρισε δε καθαρή και υπεύθυνση στάση «με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά» τη στήριξη των υποψηφιοτήτων Καμίνη - Σγουρού από τη Ν.Δ.. «Λένε στηρίζουμε αυτούς που δεν έχουν κομματικά χρίσματα και όχι την πολιτική έφοδο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζεται με την κ. Δούρου και τον κ. Σακελλαρίδη», σημείωσε.

Μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τον ενδιαφέρει να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που εκφράζονται συγκυριακά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόν της κρίσης, ένα όχημα διαμαρτυρίας ανθρώπων που προέρχονται από τα σπλάχνα μας»

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ