2014-05-24 05:15:06
Φωτογραφία για Απειλούν με αποχή στις ευρωεκλογές κάτοικοι και επαγγελματίες της Ίου
Mε αποχή στις ευρωεκλογές και κλείσιμο του λιμανιού απειλούν κάτοικοι και επαγγελματίες της Ίου μετά την απόφαση Ακτοπλοϊκών Εταιρειών να διακόψουν τη σύνδεση του νησιού με το λιμάνι του Πειραιά για είκοσι μέρες.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Ιητών, οι σύλλογοι και οι κάτοικοι του νησιού χαρακτήρισαν την απόφαση των εταιρειών ''απαράδεκτη'' καθώς θέτει σε κίνδυνο την τροφοδοσία του νησιού και δημιουργεί ένα τεράστιο πλήγμα στο τουριστικό πεδίο εν όψει καλοκαιρινής περιόδου και μάλιστα λίγες μέρες πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Πλήθος  προβλημάτων από  την απομόνωση

Η ''Κοινή Γνώμη'' επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο Ίου, Νικολέτα Μαστραντωνάκη, η οποία επιβεβαίωσε την απόφαση του Δήμου και των συλλόγων, τονίζοντας ότι η ακτοπλοϊκή παύση του επιβατηγού πλοίου Blue Star Δήλος, που θα συνέχιζε να πραγματοποιείτο Δευτέρα, Τρίτη και Κυριακή, θέτει σε κίνδυνο την τροφοδοσία του νησιού καθώς τα ταχύπλοα που πραγματοποιούν δρομολόγια δεν είναι οχηματαγωγά ώστε να μεταφέρουν τα εμπορεύματα.


Η ίδια μάλιστα, σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη δημιουργεί προβλήματα στον τουριστικό τομέα του νησιού, εν όψει καλοκαιριού καθώς οι τιμές των ταχύπλοων είναι απαγορευτικές για τους Έλληνες τουρίστες σε δυσμενείς οικονομικούς καιρούς και σε περίοδο κρίσης. Εκτός των άλλων, πρόσθεσε, πως με την έλλειψη ακτοπλοϊκής επικοινωνίας, οι επισκέπτες αδυνατούν να μεταφέρουν τα οχήματα τους προκειμένου να διευκολύνονται στις μετακινήσεις τους κατά την παραμονή τους στο νησί.

Η κ. Μαστραντωνάκη εξήγησε ότι πλέον η μόνη σύνδεση του νησιού με τον Πειραιά γίνεται με το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής”κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της διότι λόγω της υπάρχουσας κατάστασης πέραν του τροφοδοτικού προβλήματος και του τουριστικού, τίθεται θέμα επιβίωσης καθώς σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης δεν θα μπορεί να γίνει άμεσα διακομιδή.

Σήμερα  οι εξελίξεις

Όσον αφορά τους λόγους της στάσης των εταιρειών και της κυβέρνησης, η ίδια διευκρινίζει ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί αλλά και ανταγωνιστικοί λόγω των ταχύπλοων. “Η διακοπή των δρομολογίων λειτουργεί ως μέσω πίεσης” σχολίασε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται ο Δήμος Ιητών, ο οποίος μέσω της αποχής στοχεύει στο να αλλάξει την κατάσταση. Σε επικοινωνία του Δήμου μάλιστα με την Blue Star διαβεβαιώθηκε από την πλευρά της εταιρείας ότι το δίκαιο αίτημα θα εξεταστεί εκ νέου και η απόφαση της θα ανακοινωθεί εντός της σημερινής ημέρας.

Οι φορείς του νησιού και η δημοτική αρχή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σταματήσει η απομόνωση του νησιού και η ταλαιπωρία των δημοτών οι οποίοι εμφανίζονται αγανακτισμένοι από την αδιαφορία των ιθυνόντων.
koinignomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ