2014-05-25 12:43:02
Φωτογραφία για ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ (VIDEO)
Αισιοδοξίας για την πορεία των κομμάτων τους στις ευρωεκλογές αλλά και μηνύματα κατά της αποχής έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί, σε δηλώσεις τους μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. «Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Ο κ. Σαμαράς προσήλθε για να ψηφίσει λίγο μετά τις 9:30.

Μήνυμα κατά της αποχής έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Σήμερα είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή. Δεν ξέρω αν είναι σημαδιακό είναι όμως σημαντικό να σπαταλήσουμε λίγες ώρες από τη σημερινή ημέρα και να έρθουμε να ψηφίσουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας.  Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως μόνο με τη συμμετοχή στις εκλογές, «μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Μόνο έτσι μπορούμε να φύγουμε από το χειμώνα τον μνημονίων».


Σήμερα όλοι περιμένουμε με σεβασμό τον ελληνικό λαό λαό να αποτυπώσει δημοκρατικά τη βούλησή του για το μέλλον, την προοπτική του τόπου, την ενότητα, την ασφάλεια της χώρας μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα, πως οι ψηφοφόροι θα κάνουν την επιλογή που «προστατεύει πραγματικά το συμφέρον το δικό του συμφέρον του έθνους», χωρίς να δώσουν σημασία στις «σειρήνες των ψευδαισθήσεων».

Η ψήφος μας έχει μεγάλη σημασία, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. «Το μήνυμα δεν είναι μόνο το μήνυμα της κατακραυγής. Σήμερα ψηφίζουμε για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος» τόνισε κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα», είπε εξερχόμενος ο κ. Καμμένος.

«Με την ψήφο και τον αγώνα θα ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, με αναγέννηση του εργατικού κινηματος, με λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο λαός πρέπει να στοχεύσει καλύτερα σήμερα, είπε ο κ. Κουτσούμπας, αλλιώς «και αύριο το πρωί τα μνημόνια είναι εδώ είμαστε μέσα στα δεσμά της Ε.Ε.» πρόσθεσε μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα ψηφίσουν με υπευθυνότητα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, από το Γκύζη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι πολίτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν «με υπευθυνότητα, με λογισμό αλλά και με όνειρο και ελπίδα» για το πως θα πορευτεί η χώρα. 

Όπως είπε έχει απόλυτη εμπιστοσύνη πως αυτή η υπευθυνότητα θα οδηγήσει την ψήφο τους.

Ασκώντας κριτική στη «συντηρητική» Ευρώπη και θέτοντας ως διακύβευμα πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το όραμα να σταθεί η χώρα «μόνη της στα πόδια της, ανεξάρτητη» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε μια πολιτική τοποθέτηση εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου όπου ψήφισε. «Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Το κάναμε σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις πιέσεις των αγορών που δεν ύψωσε ανάστημα αλληλεγγύης» είπε ο κ. Παπανδρέου. «Πρέπει να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, με αλληλεγγύη, για μια κοινωνία ανθρώπινη» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε «να μην αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από συμφέροντα». Τέλος ανέφερε ότι πρέπει «να μπορούμε να σταθούμε στα δικά μας πόδια».

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο πριν τις οχτώ το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Κατά την άφιξή του τον υποδέχθηκαν στελέχη και μέλη της Ν.Δ.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΚΑΜΠΕΛ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΚΑΜΠΕΛ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ