2014-05-27 13:36:03
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΤΣ : ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ;
Ο Πέρο Άντιτς από τα εφηβικά του χρόνια εθεωρείτο μεγάλο ταλέντο. Ξεκίνησε στη Ραμποτνίσκι και ουσιαστικά η εκκίνηση στην επαγγελματική του καριέρα έγινε στην ΆΕΚ!

Από το 2005 μέχρι το 2011 περιηγήθηκε στην Σερβία, την Βουλγαρία, την Ρωσία, κυρίως σε ομάδες που δεν έκαναν πρωταθλητισμό και χωρίς να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Από το ΄11 και μετά όλα άλλαξαν! Ήρθε η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, οι δύο Ευρωλίγκες – με τον ίδιο να είναι απίστευτος πραγματικά στο φάιναλ φορ του Λονδίνου – και το περσινό καλοκαίρι “έσκασε η βόμβα” της μετακίνησής του στο ΝΒΑ και την Ατλάντα.

Η ρούκι σεζόν του στις ΗΠΑ εξελίχθηκε σε “παραμύθι” με εκατομμύρια αναγνώστες ανά τον κόσμο και ο Πέρο από την πατρίδα του μίλησε στο "eurohoops.net" για όσα φοβερά του συμβαίνουν!

Θα συνεχίσει στους Ατλάντα Χοκς με στόχο να είναι ακόμα καλύτερος την επόμενη σεζόν. Το κεφάλαιο εθνική κλείνει για τον ίδιο, που παραδέχεται πως έκανε λάθη στο παρελθόν που τον πήγαν πίσω. Από τότε, όμως, που πήρε ευκαιρίες στο υψηλό επίπεδο δεν έχει αφήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο να πάει χαμένο!


- Αν κάποιος σου έλεγε το καλοκαίρι του 2011 πως θα παίξεις στον Ολυμπιακό και θα κατακτήσεις δύο ευρωπαϊκά τρόπαια και έπειτα θα υπογράψεις στο ΝΒΑ και θα έχεις μια σπουδαία ρούκι σεζόν, ποια θα ήταν η αντίδρασή σου; Νομίζω θα γελούσες!

“Θα απαντούσα, είσαι τρελός φίλε μου; (γέλια)! Πρώτα από όλα είμαι χαρούμενος που αποφάσισα πριν από εκείνο το Ευρωμπάσκετ να συνδεθώ με τον Μίσκο Ρασνιάτοβιτς, που για μένα είναι ο καλύτερος στη δουλειά του στην Ευρώπη. Με τις συμβουλές του, την υποστήριξή του και την σκληρή δουλειά, πολλά ωραία πράγματα έγιναν πραγματικότητα για μένα”.

- Όταν υπέγραψες στο ΝΒΑ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίστευαν πως θα παίξεις εκεί και θα έχεις ρόλο στους Ατλάντα Χοκς. Απέδειξες, όμως, ότι έκαναν λάθος. Ποια ήταν η δική σου αίσθηση πριν προσγειωθείς στις ΗΠΑ για να ξεκινήσεις την καριέρα και την ζωή σου εκεί;

“Ξέρεις ότι δεν ενδιαφέρομαι τόσο για το τι λένε οι άλλοι. Γνώριζα πως θα είμαι ένας ρολίστας. Ήμουν ρολίστας έτσι κι αλλιώς και στον Ολυπιακό. Αλλά πάντα έδινα το 100% στο παρκέ. Όταν προέκυψε η ευκαιρία για μένα την εκμεταλλεύτηκα στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Όταν έφτασα στην Ατλάντα προετοιμαζόμουν πνευματικά, για να αποδείξω πως μπορώ να σταθώ και στο υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ στο κόσμο. Αυτό είχα μόνο στο μυαλό μου και νομίζω πως τα κατάφερα”

- Τα τελευταία 3 χρόνια βήμα – βήμα, έπιασες “ταβάνι” στο επίπεδο μπάσκετ που μπορείς να παίξεις και στις λίγκες που μπορείς να αγωνιστείς. Γιατί για πολλά προηγούμενα έτη αγωνιζόσουν σε χαμηλότερο επίπεδο και δεν έπαιζες ούτε στην Ευρωλίγκα; Τι έφταιξε; Εσύ, ήταν απλά ζήτημα συγκυριών και κακού τάιμινγκ; Έχεις σκεφτεί τον τελευταίο καιρό πως άργησες να κάνεις την έκρηξη στην καριέρα σου;

“Ήταν δικό μου το λάθος. Αλλά και των μάνατζερ με τους οποίους συνεργαζόμουν όλα αυτά τα χρόνια. Κανένας τους δεν κάθισε μαζί μου να μου εξηγήσει τι ήταν το καλύτερο για μένα κάθε φορά. Συνεχώς πηγαίναμε για να πάρουμε τα περισσότερα χρήματα που γινόταν, αλλά σε μικρότερου βεληνεκούς ομάδες. Σίγουρα διαδραμάτισε ρόλο και ο εκρηκτικός μου χαρακτήρας, που έκανε πολλούς προπονητές να φοβούνται να με εντάξουν στην ομάδα τους. Όλα άλλαξαν όταν μίλησε πρώτα με τον Μίσκο (σ.σ. Ρασνιάτοβιτς) και μετά με τον Ντούντα Ίβκοβιτς”.

- Η ιστορία σου μοιάζει πια με παραμύθι! Σκέφτομαι Ευρωπαίους ψηλούς που πήγαν σε τέτοια ηλικία στο ΝΒΑ και έκαναν αίσθηση και η μοναδική περίπτωση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Άρβιντας Σαμπόνις. Ειλικρινά, όταν υπέγραψες, πίστευες πως θα πας τόσο καλά και θα επιλεγείς και για το ρούκι ολ σταρ γκέιμ;

“Όχι, δεν θα μπορούσα να είχα όλα αυτά στο μυαλό μου! Ήθελα απλά να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να χρησιμοποιήσω σωστά όποια ευκαιρία μου δινόταν. Ο κόουτς Μπουντενχόλζερ και η ομάδα πίστεψαν σε μένα πολύ και αυτό έκανε την προσαρμογή μου πολύ, πολύ πιο εύκολη. Ήταν θέμα δουλειάς και ετοιμότητας για να εκμεταλλεύομαι κάθε δευτερόλεπτο που ήμουν στο παρκέ”.

- Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του ΝΒΑ και του Ευρωπαϊκού μπάσκετ σε ότι αφορά το στιλ;

“Η ταχύτητα του παιχνιδιού και τα φυσικά προσόντα των παικτών στο ΝΒΑ”.

- Τι επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον για σένα; Μένεις εκεί;

“Ε, ναι! Συνεχίζω στους Ατλάντα Χοκς! Έχω ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Νιώθω πολύ καλά στους Χοκς. Η πόλη είναι σπουδαία, οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται πολύ καλά και πραγματικά διασκεδάζω το μπάσκετ και την ζωή μου εκεί”.

- Έπαιξες αντίπαλος με όλους τους σουπερ σταρ στο ΝΒΑ. Τον Λεμπρόν, τον Ντουράντ, τον Καρμέλο και τόσους ακόμα. Ποιούς από αυτούς θαύμασες περισσότερο; Ποιος σε εντυπωσίασε περισσότερο;

“Ο Ντουράντ, ο Λεμπρόν και ο Χάουαρντ! Ο Ντουράντ έχει τρομερό ταλέντο στο σκοράρισμα. Είναι ένας σούπερ σκόρερ από τα 2μ.11 και μπορεί να λειτουργεί και ως γκαρντ. Ο Λεμπρόν είναι τρομερός ολ αραάουντ παίκτης, τι άλλο μπορώ να πω για αυτόν; Ο Χάουαρντ είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος με τον οποίο έχω παίξει ποτέ αντίπαλος! Πιστεύω πως κοιμάται μέσα στην αίθουσα με τα βάρη”!

- Ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ και ποιος ο χειρότερος; Μπορείς να απαντήσεις με χιούμορ στο δεύτερο μέρος της ερώτησης!

“Δεν μπορώ να απαντήσω φίλε μου, γιατί είχα και έχω πολλούς σπουδαίους συμπαίκτες! Ο χειρότερος που θυμάμαι να είχα τα τελευταία χρόνια; Κανένας στις ομάδες που αγωνίστηκα. Σκέφτομαι κάποιον, αλλά δεν είναι παίκτης”

- Παρακολούθησες την Ευρωλίγκα; Δώσε μου το σχόλιό σου για την διοργάνωση της φετινής σεζόν.

“Εννοείται πως έβλεπα Ευρωλίγκα. Την παρακολουθούσε στενά μέχρι που αποκλείστηκαν και οι δύο ομάδες μου. Αρχικά ο Ερυθρός Αστέρας και μετά ο Ολυμπιακός. Μετά, σταμάτησα να βλέπω. Ήμουν σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα πάει στο φάιναλ φορ του Μιλάνου και είχα σκεφτεί πως θα ταξιδέψω εκεί να τους υποστηρίξω”.

-Τι σκέφτεσαι για την εθνική ομάδα της χώρας σου; Είναι οριστικές οι αποφάσεις σου;

“Όχι άλλη εθνική ομάδα για μένα. Έχω ανάγκη από ξεκούραση μετά από αυτή την διαφορετική σεζόν που βίωσα και θα δουλέψω στην διάρκεια του καλοκαιριού πάνω σε ένα ειδικό πρόγραμμα που κατέρτισε για μένα ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης των Χοκς. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την νέα γενιά να βγει μπροστά και να οδηήσει την εθνική ομάδα σε νέες προκλήσεις και επιτυχίες”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ