2014-05-28 13:02:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Iερά αγρυπνία στην Ευαγγελίστρια  για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα
Η εορτή της Αναλήψεως, σαράντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού που σηματοδοτεί το τέλος της επίγειας παρουσίας του Κυρίου και την άνοδό Του στους ουρανούς, πλησίον του Θεού και Πατρός, είναι φέτος στις 29 Μαίου 2014.

Πριν την εορτή της Αναλήψεως, η εκκλησία μας εορτάζει την Απόδοση της εορτής του Πάσχα, δηλαδή το τέλος της περιόδου που ψάλλουμε το χαρμόσυνο Χριστός Ανέστη!

Σήμερα Τρίτη 27 Μαίου 2014, 9 το βράδυ με 1 μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών, στην οδό Μαιζώνος επί τη αποδόσει του Πάσχα ενώ την ίδια ώρα θα τελεστεί ιερά αγρυπνία και στην ενορία της Αγίας Μαρίνας.

Την Τετάρτη 28 Μαίου στις 18.30 θα τελεστεί εσπερινός στον ιερό ναό της Παντάνασσα. Να θυμίσουμε ότι η έκφραση «Χριστός ανέστη!» (Ο Χριστός αναστήθηκε) αποτελεί τον περισσότερο διαδεδομένο χαιρετισμό μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανών που λέγεται από το Πάσχα, δηλαδή την εορτή της Ανάστασης του Χριστού και για σαράντα ημέρες, δηλαδή μέχρι την απόδοση του Πάσχα, την Τετάρτη της παραμονής του εορτασμού της εορτής της Αναλήψεως.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ