2014-05-29 03:15:05
Φωτογραφία για Τρ. Κύπρου: Αισιόδοξος για την Τράπεζα ο διευθύνων σύμβουλος
Η κατάσταση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Τράπεζας Κύπρου σταθεροποιείται, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος, Τζον Πάτρικ Χούρικαν. Μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου για τη διαχείριση ακινήτων, ο κ. Χούρικαν σημείωσε ότι η Τράπεζα διαθέτει πλέον έναν ισχυρό μηχανισμό για αντιμετώπιση του προβλήματος με δυναμικό που ανέρχεται στα 400 άτομα.

Τόνισε ότι δίνεται έμφαση στα μεγάλα δάνεια και διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου θα στηρίξει τους βιώσιμους χρεώστες. Πρόσθεσε ότι για όσα δάνεια δεν είναι βιώσιμα η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ανάκτησή τους.

Για τις πρακτικές δανεισμού στην Κύπρο, ο κ. Χούρικαν είπε ότι το κόστος είναι υψηλό και πρέπει να εξευρεθούν τρόποι για μείωσή του, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία.

Ανέφερε ακόμα ότι η Τράπεζα Κύπρου προσπαθεί να εφαρμόσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, το οποίο όμως, ανέφερε, θα πρέπει να ενισχυθεί.

Ευχήθηκε σύντομα η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να επανεισαχθεί στο Χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ταυτόχρονα ο Τζον Χούρικαν εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον της τράπεζας, διασυνδέοντάς το με τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, οι δείκτες της οποίας, όπως είπε, είναι καλοί.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ