2012-04-23 18:39:20
Φωτογραφία για GP Μπαχρέιν - RACE Report: Τέλος καλό για Mercedes
Το Grand Prix στο Μπαχρέιν δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη γερμανική ομάδα αλλά τελικά ευτύχισε να δει και τους δύο οδηγούς της στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για τη Mercedes που ενώ είδε τον Michael Schumacher να εκκινεί από την 22η θέση έπειτα από ένα σταθερό αγώνα και με καλή στρατηγική κατάφερε να τερματίσει στην 10η θέση.

Αρκετά κακή εκκίνηση και ένα κακό πρώτο μέρος είχε και ο Nico Rosberg που ξεκίνησε από την 5η θέση αλλά έπεσε αρκετά πίσω στην εκκίνηση και είχε και δύο επικίνδυνα περιστατικά με Hamilton και Alonso. Τελικά στο δεύτερος μέρος ο νεαρός Γερμανός τα πήγε καλύτερα και κατάφερε τουλάχιστον να τερματίσει από τη θέση στην οποία εκκίνησε.

Nico Rosberg (5ος): «Είχα έναν πολύ κακό πρώτο γύρο σήμερα, αλλά μετά από αυτόν κατάφερα να επανέλθω και να πάρω το μέγιστο από τον αγώνα. Είχαμε καλή στρατηγική και ο ρυθμός του μονοθεσίου ήταν πολύ δυνατός σε σχέση με την αρχή της σεζόν, αν και ήταν δύσκολο να έχουμε πρόοδο, καθώς υπήρχαν πολλά μονοθέσια που πάλευαν για τις ίδιες θέσεις
. Συνολικά είμαι χαρούμενος με το Σαββατοκύριακο που είχαμε, καθώς η 5η θέση μας δίνει μερικούς παραπάνω βαθμούς και βλέπω πως κάνουμε πρόοδο. Τώρα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα, όπου μπορούμε να δουλέψουμε σκληρά στο εργοστάσιο για να ετοιμαστούμε για την Ευρωπαϊκή περίοδο. Πριν από αυτήν, ανυπομονώ να επισκεφτώ τον αγώνα του DTM στο Hockenheim την επόμενη Κυριακή. Είναι η πρώτη μου ευκαιρία να επιστρέψω στη Γερμανία μετά από δύο καλά Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα βέβαια τη νίκη στην Κίνα και ανυπομονώ να την γιορτάσω μαζί με τους οπαδούς μας.»

Michael Schumacher (10ος): «Λαμβάνοντας υπόψη το πού ξεκίνησα τον αγώνα σήμερα, είναι θετικό που μπόρεσα να παλέψω για τη 10η θέση, να πετύχω βαθμούς και να τερματίσω σε έναν αγώνα χωρίς βροχή αυτή τη σεζόν. Τα ελαστικά σίγουρα έπαιξαν μεγάλο ρόλο σον σημερινό αγώνα και στις συνθήκες εδώ, έπρεπε να προσαρμόσουμε το οδηγικό στυλ για να προσέξουμε τα ελαστικά. Θα είναι καλό να έχουμε το χρόνο, πριν τη Βαρκελώνη για να διευθετήσουμε μερικά θέματα και να ετοιμάσουμε τις αναβαθμίσεις για τις δοκιμές στο Mugello. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, το DTM ξεκινάει στο Hockenheim και ανυπομονώ για την πρώτη μου επίσκεψη σε έναν αγώνα DTM εδώ και 20 χρόνια.»

Ross Brawn (Επικεφαλής ομάδας): «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά άξιζε. Ο Nico δεν έκανε την τέλεια εκκίνηση και έχασε μερικές θέσεις, κάτι που έκανε την αρχή του αγώνα δύσκολη, αλλά οδήγησε πολύ καλά και πάλεψε ανεβαίνοντας μέχρι την 5η θέση. O Michael πήγε καλά και ανέκαμψε ανεβαίνοντας στην 10η θέση, λαμβάνοντας υπόψη πως εκκίνηση πίσω στο grid στην 22η θέση. Είδαμε για άλλη μια φορά σήμερα πως αν φτιάξεις σωστά το μονοθέσιο, έχει μεγάλη διαφορά, με τις Red Bull και Lotus να έχουν σε καλύτερη φόρμα τα μονοθέσιά τους από ό,τι εμείς. Θα μάθουμε πολλά από τη σημερινή ημέρα, παρόλο που κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε σήμερα, οπότε είμαι αρκετά χαρούμενος. Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά, έχοντας χρόνο στο εργοστάσιο για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο πριν τον επόμενο αγώνα.»
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ