2014-06-07 13:05:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Η παιδική παράσταση Χάιντι στο θεατράκι της Μαρίνας - Τιμές εισιτηρίων
Το κλασικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιοχάνα Σπίρι «Xάιντι, το Κορίτσι των Βουνών», θα παρουσιαστεί στην Πάτρα, σε μία μοναδική παράσταση, στις 12 Ιουνίου 2014, στις 21.00 στο θέατρο Λιμανιού (ΟΛΠΑ) στην Μαρίνα της Πάτρας. Πρόκειται για μία αξιόλογη παράσταση της παιδικής σκηνής του θεάτρου Πειραιώς 131 και της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις.

Η θεατρική διασκευή του αριστουργήματος (1872) τής Γιοχάνα Σπίρι, «Χάιντι, το κορίτσι των βουνών», που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και μεγάλα παιδιά (παλιότερα το Ελληνικό κοινό έβλεπε την Χάιντι σε σειρά κινουμένων σχεδίων στην κρατική τηλεόραση), αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα όπως η διαφορετικότητα και η προσέγγιση της, την θετική επιρροή της φύσης στον ψυχισμό του ανθρώπου που έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής, την δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της συντροφικότητας απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.


Πρόκειται για μία παράσταση με γνωστούς ηθοποιούς, που είναι χαρούμενη, αισιόδοξη, με πολύ χορό, τραγούδια και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι.

Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.

Συντελεστές

Διασκευή- Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης, Χρήστος Τριπόδης

Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης

Σκηνικά: Τζαμπίρα Εμμανουέλα

Φωτισμοί: Ανδρέας Γκιουλάτος

Παίζουν οι ηθοποιοί

Βίβιαν Κοντομάρη (Χάιντι)

Χρήστος Τριπόδης (Παππούς – Σεμπάστιαν)

Δημήτρης Ζωγραφάκης (Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν)

Τσαμπίκα Φεσάκη (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα).

Η εταιρία ΜΕΘΕΞΙΣ ιδρύθηκε το 2013. Ο σκοπός της είναι καλλιτεχνικός, πολιτιστικός και πνευματικός και αποβλέπει στην προαγωγή της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, στην έρευνα, στην εξύψωση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου και της φαντασίας τόσο των μελών της όσο και κάθε τρίτου και ιδίως των παιδιών, που είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.

*Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ και 6 ευρώ για ανέργους και στην προπώληση.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ