2014-06-11 00:44:05
Φωτογραφία για Ένα βήμα προς τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού
Η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στη χορήγηση δωρεάν ίντερνετ για 12 μήνες, αλλά και σε εξοπλισμό και εκπαίδευση στους δικαιούχους κοινωνικού μερίσματος από τον Ιούλιο σε οχτώ περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της efsyn.gr το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προωθεί μία νέα δράση, την «ψηφιακή αλληλεγγύη», και αφορά όλες τις οικογένειες που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Πιο ειδικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα ως το πρώτο βήμα της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014 - 2020». «Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν "ψηφιακά αναλφάβητες"» επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του
. «Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά δίνοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα μπορούν:

- Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες.

- Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).

- Να εκπαιδευτούν στον χώρο τους στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ