2014-06-12 08:18:09
Φωτογραφία για Έκτακτη συνεδρίαση των πρέσβεων του ΝΑΤΟ για το Ιράκ μετά από αίτημα της Τουρκίας
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα οι πρέσβεις των χωρών του ΝΑΤΟ μετά από αίτημα της Τουρκίας με αφορμή την κατάσταση στο Ιράκ και την απαγωγή 80 Τούρκων πολιτών, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

«Η Τουρκία ενημέρωσε τους συμμάχους σχετικά με την κατάσταση στην (ιρακινή πόλη) Μοσούλη και την απαγωγή των Τούρκων πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του γενικού πρόξενου», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για ενημερωτικούς σκοπούς και όχι σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΝΑΤΟ, βάσει του οποίου κάθε κράτος-μέλος του Συμφώνου έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων με τους συμμάχους όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα ή η ασφάλειά του.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το κύμα βίας και αποσταθεροποίησης που πλήττει τη φίλη χώρα του Ιράκ».

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την κατάληψη του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Μοσούλη και ευχόμαστε την ταχεία απελευθέρωση των ομήρων και τον άμεσο τερματισμό όλων των βίαιων δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην υπονόμευση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας του ιρακινού λαού» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ