2014-06-13 15:50:11
Φωτογραφία για ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας: Τι να προσέχουμε στις πισίνες
Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Είναι γνωστό ότι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί φτάνουν στο νερό, σε μεγάλο ποσοστό από τα σώματα των λουόμενων.

Σε κάθε περίπτωση που οι συνθήκες της κολυμβητικής δεξαμενής είναι κακές, αυτοί μπορεί να πολλαπλασιαστούν στο νερό της .

Οι Λουόμενοι εάν λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις και ακολουθήσουν ορθά τις παρακάτω οδηγίες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα . Πολλά προβλήματα δημιουργούνται επειδή ορισμένοι αρνούνται να συμμορφωθούν . Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να τους σέβονται όλοι.

Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας συνιστά δέκα ( 10) Οδηγίες προς τους Λουόμενους :

1. Μην έρχεστε στην πισίνα αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας (π.χ δερματικά προβλήματα, πληγές ή λοιμώξεις ), γιατί εύκολα μπορούν, μέσω του νερού , να μεταδοθούν και σε άλλους λουόμενους .

2.Χρησιμοποιηστε οπωσδήποτε τουαλέτα πριν κολυμπήσετε .

3. Ποτέ δεν κολυμπάμε μετά το φαγητό και φυσικά ποτέ μετά την χρήση Αλκοόλ .

4. Πάντα φοράμε σκουφάκι κολύμβησης για να μην πέφτουν τρίχες στο νερό.

5. Μην παίρνετε μαζί σας προσωπικά αντικείμενα όπως ( κινητά, χρυσαφικά, κ.λ.π) στους χώρους της πισίνας.

6. Σεβάσου την καθαριότητα στα ντους και στις τουαλέτες που υπάρχουν γύρω από την πισίνα . Σωστή υγιεινή αυτών των χώρων είναι για το κοινό καλό όλων .

7. πλένουμε καλά τα πόδια μας πριν πέσουμε μέσα στην πισίνα .

8. Θυμήσου ότι η πισίνα είναι περιορισμένος χώρος. Πολύ «ζωηρά» παιχνίδια μπορεί να είναι ενοχλητικά για τους άλλους που κολυμπούν.

9. Σεβάσου τις οδηγίες των υπευθύνων και του Ναυαγοσώστη . Το μόνο που απαιτούν από σένα και τους άλλους ,είναι υπακοή στις οδηγίες σωστής συμπεριφοράς μέσα στην Πισίνα .

10. Ενημέρωσε την διεύθυνση του ξενοδοχείου η της Επιχείρησης για οτιδήποτε θεωρείς ότι απειλεί την ασφάλεια, την άθληση ή την διασκέδασή σου στην πισίνα .

Οδηγίες προς τους υπευθύνους του ξενοδοχείου η της επιχείρησης :

· Η δεξαμενή (πισίνα) πρέπει να είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να επιτρέπει την συνεχή υπερχείλιση του νερού. Το επιφανειακό στρώμα του νερού (βάθους 20-30 εκ.) είναι το πιο μολυσμένο ,επειδή αυτό το νερό χρησιμοποιούν οι λουόμενοι όταν κολυμπάνε. Μην ξεχνάς ότι το σώμα απελευθερώνει πολλούς μικροοργανισμούς, μερικοί από τους οποίους μπορεί να είναι και παθογόνοι. Γι' αυτό, το επιφανειακό στρώμα του νερού πρέπει συνεχώς να ανανεώνεται.

· Οι βατήρες κατάδυσης πρέπει να είναι ασφαλείς. Η δεξαμενή να καθαρίζεται τακτικά και να μην εμφανίζονται πρασινίλες στα τοιχώματα της.

· Οι επιφάνειες γύρω από την πισίνα δεν πρέπει να γλιστράνε και πρέπει να παρέχεται πλήρης ασφάλεια από τα ατυχήματα. Η Πισίνα πρέπει να έχει σωσίβια, χώρους για περίθαλψη ατυχημάτων και δυνατότητα παροχής πρώτων βοηθειών καθώς και υποχρεωτική παρουσία Ναυαγοσώστη .

· Να μην κολυμπάνε συγχρόνως περισσότεροι λουόμενοι από αυτούς που επιτρέπει η χωρητικότητα της πισίνας .

· Το νερό να απολυμαίνεται συνεχώς και σωστά.

· Να γίνονται τακτικά αναλύσεις για τα φυσικά, χημικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του νερού και τα αποτελέσματα να τοιχοκολλούνται, ώστε να τα βλέπουν όλοι. Το νερό δεν πρέπει να είναι θολό και πρέπει να πληροί τα όρια των μικροβιολογικών παραμέτρων, όπως ορίζονται από την υγειονομική διάταξη.

Καλές Βουτιές !

Για το Δ.Σ

Γεράσιμος Αλεξόπουλος"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ