2014-06-13 18:11:04
Φωτογραφία για Όλοι έχουν δικαίωμα στην Υγεία!
Την καλύτερη περίθαλψη των ανθρώπων που κατάγονται από άλλες χώρες και δε μιλούν ελληνικά επιδιώκει το... Βενιζέλειο νοσοκομείο που θέτει σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών που καταφεύγουν στο νοσοκομείο για την περίθαλψή τους.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Ευαγγελία Σταυρουλάκη - Παραγιουδάκη ανταποκρινόμενο στο καθήκον του να περιθάλπει όλους όσοι προσέρχονται, το νοσοκομείο επαναλαμβάνει πρόγραμμα που είχε εφαρμοστεί με επιτυχία προ ετών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση αλλοδαπών, όπως διαβάζουμε στο cretalive.gr.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΤΑΔΡΑΣΙΣ για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών όλων των εθνικοτήτων και γλωσσών, είτε με τη φυσική παρουσία ατόμου που θα μιλάει τη γλώσσα των ασθενών, είτε μέσω υπολογιστή που θα είναι συνδεδεμένος με κεντρικό σύστημα.

"Πιστεύουμε ότι αυτό θα εξυπηρετήσει τους ίδιους τους ασθενείς αλλά και τους γιατρούς, αφού είναι αδύνατο να μιλούν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ορισμένες σπάνιες γλώσσες" - λέει η κ.Σταυρουλάκη - Παραγιουδάκη
. Ωστόσο το πρόγραμμα αυτό, πέραν της συνεννόησης θα εξυπηρετεί και στην κατανόηση ηθών, εθίμων, συνηθειών και θρησκευτικών ιδιαιτεροτήτων του κάθε ασθενούς, παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την περίθαλψη και τη θεραπεία.

Στο Βενιζέλειο θα υπάρχει άτομο που θα μιλάει αραβικά, εξυπηρετώντας ασθενείς από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ενώ για τις περιπτώσεις Αφρικανών, θα χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός υπολογιστών που αναμένεται στο νοσοκομείο. Το πρόγραμμα που πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα στο Βενιζέλειο, εφαρμόζεται πιλοτικά και αν εγκριθεί θα συνεχιστεί, ενώ προς το παρόν εφαρμόζεται σε 10 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, σε ακριτικές περιοχές και την Κρήτη.

Με καθυστέρηση αλλά πληρώνουν οι ξένες ασφάλειες

Το καλοκαίρι που πολλαπλασιάζονται οι τουρίστες που καταλήγουν στα νοσοκομεία, το ελληνικό δημόσιο πληρώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία των τουριστών. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζέλειου, συνήθων Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εξυπηρετούνται μέσω των ασφαλειών τους - έστω και με κάποια καθυστέρηση στις πληρωμές - ωστόσο ακόμη και άνθρωποι από τρίτες χώρες περιθάλπονται. "Δεν αφήνουμε να φύγει κανείς χωρίς περίθαλψη" - υπογραμμίζει η κ. Σταυρουλάκη - Παραγιουδάκη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ