2014-06-14 16:25:18
Φωτογραφία για Εξώδικα από 3500 ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑΣΥΦΩΣ) οργάνωσε και αντιπροσωπεύει μέχρι σήμερα 3.500 μέλη - ιδιοκτήτες οικιακών φωτοβολταϊκών σε όλη την Ελλάδα, αριθμός ο οποίος συνεχώς αυξάνει.

Τα μέλη συμμετέχουν άπαντες και στις νομικές ενέργειες κατά του Ν. 4254/2014 (μονομερής τροποποίηση συμβάσεων) και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν τα εξώδικα των 3500 ιδιοκτητών σε ΔΕΗ ΑΕ, Ρ.Α.Ε., ΥΠΕΚΑ κ.λπ.. Καλούνται και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να ενταχθούν στο σύλλογό τους ώστε να επιτευχθεί η μαζικότητα και να εκφραστεί με τον πλέον επίσημο και δυναμικό τρόπο η πρόθεσή να καταδικαστούν νομικά και πολιτικά οι παράνομες πολιτικές του ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΦΩΣ ο Ειδικός Λογαριασμός για τις ΑΠΕ δεν διατίθεται αποκλειστικά για τις ΑΠΕ, όπως θα έπρεπε, αλλά πληρώνει και μεγάλες ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο (που δεν είναι ΑΠΕ). Συγκεκριμένα αυτές οι μονάδες εισέπραξαν επιπλέον το 2012 το ποσό των 320 εκατ. €, ποσό μεγαλύτερο και από το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ το 2012 που ήταν 146,6 εκατ. €.

Επιπλέον η κυβέρνηση έχει επιβαρύνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ΕΕΤΗΔΕ (κοινώς χαράτσι) που προκαλεί πολλαπλάσιο βάρος στους καταναλωτές από το ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί λογαριασμοί να μένουν απλήρωτοι και επομένως να επιδεινώνεται το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ