2014-06-15 17:30:12
Φωτογραφία για Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Είχαμε παραισθήσεις!
Στις πολύ σκληρές κλιματολογικές συνθήκες που συνάντησαν οι ποδοσφαιριστές της Ιταλίας και της Αγγλίας στο μεταξύ τους παιχνίδι εστίασε ο Κλαούντιο Μαρκίζιο, αναφερόμενος ταυτόχρονα και στη σημασία της θετικής πρεμιέρας της ομάδας του κόντρα στην Αγγλία.

«Ηταν σημαντικό να ξεκινήσουμε ξανά, με μία νίκη. Δεν ήταν εύκολο να παίξουμε, αφού η ζέστη μας δημιουργούσε ακόμα και παραισθήσεις. Αυτή η ομάδα όμως έχει μεγάλο χαρακτήρα και έφτασε σε μία νίκη που άξιζε. Δεν ξέρω αν μπορούμε να πάμε στον τελικό, ήταν όμως σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά.

Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα κόντρα στην Κόστα Ρίκα που νίκησε την Ουρουγουάη», τόνισε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ιταλίας.

Μετά το πρώτο...αναγνωριστικό 15λεπτο, η Αγγλία έβγαινε με μεγαλύτερη άνεση στην επίθεση, εκμεταλλευόμενη κυρίως την ταχύτητα των Στάριτζ, Στέρλινγκ και Γουέλμπεκ. Ο πρώτος και ο τρίτος, μάλιστα, απείλησαν την εστία του Σιρίγκου, ο οποίος όταν χρειάστηκε έδειξε την κλάση του και κάλυψε επάξια το κενό του τραυματία Μπουφόν.


Κόντρα στη ροή του ματς, η Ιταλία πήρε το προβάδισμα στο σκορ με το δυνατό ευθύβολο σουτ του Μαρκίζιο έξω από την περιοχή στο 35ο λεπτό. Πριν καλά-καλά κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των «τιφόζι», ο Στάριτζ στο 37΄ «εκτέλεσε» το Σιρίγκου από τη μικρή περιοχή, μετά την καταπληκτική ασίστ του Ρούνι (1-1).

Οι δύο ομάδες «πάγωσαν» το ρυθμό στη συνέχεια, φανερώνοντας κατά κάποιο τρόπο τις προθέσεις τους να μη ρισκάρουν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις, όμως, η ομάδα του Πραντέλι «άγγιξε» το γκολ, αρχικά με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπαλοτέλι από πολύ πλάγια που εξουδετέρωσε πάνω στη γραμμά ο Τζαγκέλκα και δευτερόλεπτα μετά με το σουτ του Καντρέβα που σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Χαρτ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μπαλοτέλι στις καθυστερήσεις, το πέτυχε πέ τε λεπτά μετά την έναρξη του Β΄ μέρους. Ο στράικερ της Μίλαν εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια του Καντρέβα και με σουτ έδωσε και νέο προβάδισμα στην Ιταλία (2-1). Στη συνέχεια του παιχνδιού οι Ιταλοί οπισθοχώρησαν και παρά την πίεση που άσκησαν οι Άγγλοι, «καθαρή» ευκαιρία για να ισοφαρίσουν δεν είχαν.

Αντίθετα, η ομάδα που έφτασε πολύ κοντά σε ένα ακόμη γκολ ήταν η Ιταλία, με το απευθείας φάουλ του Πίρλο στις καθυστερήσεις να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ.

Πηγή: Pamesports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ