2014-06-17 20:58:07
Φωτογραφία για Βέλγιο - Αλγερία έληξε με σκορ 2-1
Το Βέλγιο ήταν απογοητευτικό στο ημίχρονο, αλλά οι Φελαϊνί και Μέρτενς ήρθαν από τον πάγκο, σκόραραν και χάρισαν τη νίκη στους Ευρωπαίους επί της Αλγερίας με 2-1 Η ανασκόπηση του αγώνα

Οι επιλογές του Μαρκ Βίλμοτς ήταν κακές, κυρίως αυτή του Σαντλί για την 11άδα, έτσι το Βέλγιο στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να απειλήσει.

Σα να μην έφτανε αυτό για τους Ευρωπαίους ήρθε στο 23' η αδράνεια του Βενσάν Κομπανί που ανάγκασε εν συνεχεία τον Γιαν Βερτόνχεν να ανατρέψει τον Σοφιάν Φεγκουλί μέσα στην περιοχή.

Ο άσος της Βαλένθια ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ για την Αλγερία, η οποία έφτασε πιο κοντά σε δεύτερο γκολ στο 50', όταν ο Καρλ Μετζανί έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο ημίχρονο ο Βίλμοτς έβγαλε τον Σαντλί και έβαλε τον Μέρτενς, ο οποίος έδωσε ζωντάνια, ενώ σημαντικές ήταν και άλλες δύο αλλαγές, οι Ντιβόκ Οριζί και Μαρουάν Φελαϊνί.


Ο Φελαϊνί ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 70' με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ντε Μπράινε, ενώ ο Ντρις Μέρτενς ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 80', όταν από δεξιά ολοκλήρωσε με εξαιρετικό σουτ αντεπίθεση, μετά από ασίστ του Εντέν Αζάρ.

Η φάση του αγώνα

Η ιδανική αντεπίθεση του Βελγίου στο 80', με τον Αζάρ να βγάζει μόνο τον Μέρτενς από δεξιά και αυτός με άπιαστο σουτ να εκτελεί τον Μ'Μπολχί ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Ο διαιτητής

Σωστή η υπόδειξη του Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκες στην φάση του πέναλτι, καλή η διαιτησία του Μεξικανού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Φυσικά ο Ντρις Μέρτενς. Μπήκε στο ημίχρονο του Νασέρ Σαντλί και άλλαξε το ματς, ενώ ολοκλήρωσε και την ανατροπή με το νικητήριο γκολ στο 80'. Μεγάλος παίκτης ο άσος της Νάπολι.

Μας άρεσε

Οι αλλαγές του Μαρκ Βίλμοτς. Έκανε λάθος με τον Σαντλί στην 11άδα. Το διόρθωσε στο ημίχρονο με Μέρτενς, δεν δίστασε να βγάλει τον Λουκακού για να βάλει τον 19άχρονο, Οριζί, ενώ και ο Φελαϊνί μπήκε και ήταν ο γνωστός... Φελαϊνί με το Βέλγιο (όχι αυτός με ManUtd).

Δεν μας άρεσε

Όταν για να παίξεις στην 11άδα μένουν εκτός οι Μιραλάς και Μέρτενς, ακόμη και οι Γιανουζάι και Φελαϊνί επιβάλλεται να κάνεις καλή εμφάνιση. Ο Νασέρ Σαντλί απογοήτευσε και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Μέρτενς.

Πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ