2014-06-20 05:39:05
Φωτογραφία για 100 μέλη των ειδικών δυνάμεων θα αποστείλουν οι ΗΠΑ στη Βαγδάτη
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποστείλουν 100 μέλη των ειδικών δυνάμεων στην Βαγδάτη για να παρέχουν συμβουλές στον ιρακινό στρατό, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την προέλαση των σουνιτών τζιχαντιστών, αλλά δεν προβλέπουν την πραγματοποίηση αεροπορικών πληγμάτων, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχος.

100 μέλη των ειδικών δυνάμεων θα αποστείλουν οι ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται να κάνει δηλώσεις στις 19:30 ώρα Ελλάδος για την κρίση στο Ιράκ, "κλίνει" προς μια περιορισμένη δράση, η οποία θα "ενσωμάτωνε" αυτούς τους κομάντος στις ιρακινές δυνάμεις, αλλά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την ίδια ώρα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι επιστράτευσε σήμερα τους εφέδρους αξιωματικούς για να ενισχύσουν τον στρατό της χώρας του.


"Οι αξιωματικοί ως τον βαθμό του ταξίαρχου μεταφέρθηκαν σε μονάδες που ανταποκρίνονται στην εξειδίκευσή τους", σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η εντολή αυτή αφορά έναν εντελώς άγνωστο αριθμό αξιωματικών οι οποίοι είναι επισήμως μέλη των ιρακινών δυνάμεων, αλλά δεν υπηρετούν αυτήν την περίοδο.

Οι αξιωματικοί αυτοί θα αξιολογηθούν για μια περίοδο τριών μηνών και αυτοί που θα κριθεί ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία θα αποστρατευθούν, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός.

Οι σουνίτες αντάρτες εξαπέλυσαν στις 9 Ιουνίου μια ευρεία επίθεση στην χώρα, κυριεύοντας μεγάλα τμήματα τεσσάρων επαρχιών και απέχουν πλέον περίπου 100 χιλιόμετρα από την Βαγδάτη.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ