2014-06-22 15:14:04
Φωτογραφία για Τακτική υποχώρηση του ιρακινού στρατού λόγω επικείμενης επέλασης του ΙΚΙΛ
Σε τακτική υποχώρηση προχώρησαν οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις από τρεις πόλεις του δυτικού Ιράκ, που δέχονται την επέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.

«Οι στρατιωτικές μονάδες αποσύρθηκαν από τις πόλεις Αλ-Κάιμ, Ράουα και Ανα για να ανασυνταχθούν», ανακοίνωσε ο στρατηγός Κάσεμ Ατα.

Χθες οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα του Αλ-Κάιμ , στα σύνορα με τη Συρία, ένα από τα τρία περάσματα που υπάρχουν στη συρο-ιρακινή μεθόριο και την ομώνυμη πόλη.

Νωρίτερα σήμερα από μαρτυρίες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν σήμερα τρεις πόλεις της επαρχίας Ανμπαρ στο δυτικό Ιράκ.

«Οι δυνάμεις του στρατού αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράουα, Ανα και Ρούτμπα σήμερα το πρωί και το ΙΚΙΛ ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο των τριών», δήλωσε αξιωματούχος των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών που δεν κατονομάσθηκε.


Η υπηρεσία στρατιωτικής διοίκηση του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι δεν σχολίασε το γεγονός και ανακοίνωσε ότι ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρξει αργότερα εντός της ημέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κατά την αιφνιδιαστική τους προέλαση εδώ και δέκα ημέρες, οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ έχουν καταλάβει τη Μοσούλη, δεύτερη πόλη της χώρας, μεγάλο μέρος της επαρχίας της Νινευί, του Τικρίτ και τμήματα των επαρχιών Σαλαχεντίν, Κιρκούκ και Ντιγιάλα, ενώ ελέγχουν μεγάλα τμήματα του δυτικού Ιράκ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ