2012-04-24 15:52:22
Φωτογραφία για Νέα ημερομηνία (13/5) για τις Εκλογές!
Σκάνδαλο αναφώνησε στη Θεσσαλονίκη ...(21/8) ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, την ώρα που με μερικούς φίλους συναδέλφους επιχειρούσαμε να βρούμε απάντηση στην ερώτηση πως δεν θα «σπάσει» στα δυο η σειρά των τελικών και πως μπορούν οι ομάδες μας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, να φθάσουν στο φάιναλ-φορ δίχως να βρεθούν για  μεγάλο χρονικό διάστημα σε απραξία. 

Σκάνδαλο; Ποιο σκάνδαλο και εμείς ασχολούμαστε με τα... πουρνάρια ήταν η λογική αντίδραση κι ο κάθε ένας έσπευσε να ενημερωθεί ποια ήταν η καταγγελία του προπονητή των Ερυθρολεύκων. Όμως... άνθρακες ο θησαυρός! Όχι μόνο γιατί στη χώρα των σκανδάλων τα όσα είχε πει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αποτελούσαν ούτε καν το ελαφρότατο των πταισμάτων, αλλά διότι ο γρίφος του προγράμματος των πλέι-οφ ήταν υπαρκτός και κυρίως ήταν γνωστό πως δεν είχε λύση εδώ και πολλές ημέρες. (θα το διαπιστώσετε πιο κάτω, στα link που παραθέτω).

Ειδικά μετά την 11η Απριλίου και την προκήρυξη Εκλογών στις 6 Μαΐου, ήταν δεδομένο πως οι τελικοί, όσο «σκούπισμα» κι αν έπεφτε στις προηγούμενες φάσεις των πλέι-οφ, δεν μπορούσαν να τελειώσουν πριν από το φάιναλ-φορ
. Επομένως είτε θα γίνονταν σε δύο δόσεις (ένας ή δύο αγώνες πριν την Πόλη και ένας ως και τέσσερις μετά), είτε το τζάμπολ τους θα γινόταν αμέσως μετά το φάιναλ-φορ. Καμία από τις δύο εκδοχές δεν ήταν ιδεατή, καθώς η μια κατά την προσωπική μου άποψη συνοδεύετε με επικοινωνιακό αυτογκόλ του πρωταθλήματος και η άλλη με μακρά περίοδο απραξίας των ομάδων που στοχεύουν στο τρόπαιο της Ευρωλίγκας στο φάιναλ-φορ της Πόλης.

Δεν μπορούσε όμως να συμβεί κάτι άλλο. Μόνο ένα από τα δύο, από τη στιγμή που υπάρχει ο (αναμενόμενος εκρηκτικός για εφέτος) εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η δήλωση αδυναμίας από την Αστυνομία να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή αγώνων το διάστημα 3-7 Μαΐου. Και όλα αυτά δεν ήταν άγνωστα σε όλο το ελληνικό... χωριό του μπάσκετ.

Αποδείξεις πολλές επ’ αυτού. Προσωπικά το είχα αναφέρει μια φορά στο υστερόγραφο του post μου σε τούτο το blog στις 18 Απριλίου, όσο και πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Α1 με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 11 Απριλίου, όπου μάλιστα υπήρχε η πληροφορία πως οι ομάδες επιθυμούσαν η σειρά των τελικών να είναι χωρίς διακοπή! Λάθος πληροφορία να δεχτώ πως είχα, αλλά πιο σημαντικά είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του θέματος.

Ακόμη όμως κι αν δεν υπήρχε το πρόβλημα των Εκλογών και της Πρωτομαγιάς, εκτιμώ πως όσο κι αν έχει απαξιωθεί το πρωτάθλημα ο ΕΣΑΚΕ θα έπρεπε έξω από τα γραφεία του να κρεμάσει μόνος του ταμπέλα που θα έγραφε «ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ», αν προεξοφλούσε τα τέσσερα «sweep» της πρώτης φάσης και δύο ακόμη στα ημιτελικά που αρχίζουν σήμερα!

Από την άλλη το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός σε δύο δόσεις θα έβαζε, όπως προείπα, ένα ακόμη λιθαράκι στην... απομόνωση του μπάσκετ. Όπως πολλαπλά είναι τα λάθη της ΕΡΤ -τα οποία απαθής και ανήμπορος να αντιδράσει παρακολουθεί ο ΕΣΑΚΕ- στην επιλογή αγώνων και τον ορισμό ώρας και ημέρας διεξαγωγής τους, έτσι θα ήταν σφάλμα (ως προς το επικοινωνιακό μέρος) να «κοπεί» ο τελικός στα δύο και είναι προτιμότερο να διασφαλιστούν οι πιθανότητες να κρατήσει (ανάλογα με την εξέλιξη της σειράς) αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για δύο εβδομάδες. Μπροστά σε όλα τα άλλα «εγκλήματα», θα πείτε πως αυτό είναι ψύλλοι στα άχυρα (και θα συμφωνήσω) αλλά αν λειτουργούμε έτσι στο τέλος σιγά-σιγά θα διαλυθούν και θα καταργηθούν τα πάντα!

Για αυτό αποτέλεσαν έκπληξη οι χαρακτηρισμοί του Ίβκοβιτς (περί σκανδάλου) αλλά και η επιμονή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην διεξαγωγή έστω κι ενός αγώνα πριν από την Κωνσταντινούπολη, με τα δεδομένα που υπάρχουν. Ορθότερη λύση εκ των έσω δεν μπορεί να δοθεί.

Μπορεί όμως να βρεθεί εκτός Α1. Αναζητώντας την, το μυαλό δεν κατέβασε μόνο μία αλλά δυο! Η πρώτη αποκλείστηκε μόλις ήρθε η δεύτερη, αλλά θα σημειωθούν με τη σειρά.

Η πρώτη: Να μετατεθεί το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Ο ΕΣΑΚΕ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Uleb και της Euroleague. Η Ελλάδα έχει το 50% των συμμετοχών του φάιναλ-φορ και όπως πάντα εμείς οι Έλληνες έχουμε πάντοτε το τρόπο να την φέρνουμε στους ξένους. Ας αιτηθούμε μεταφορά του φάιναλ-φορ σε ημερομηνίες που θα εξυπηρετήσουν την ομαλή διεξαγωγή των τελικών. Άλλωστε πέρυσι πχ για χάρη των Ισραηλινών η Ευρωλίγκα υποχρεώθηκε να κάνει αργά το μεσημέρι τον τελικών της διοργάνωσης.

Η δεύτερη που είναι και πιο πιθανό να φέρει αποτέλεσμα: Ο Ολυμπιακός, από κοινού με τον ΕΣΑΚΕ και τον Παναθηναϊκό αν συμφωνήσουν, να ζητήσουν από την Κυβέρνηση να μεταθέσει τις εκλογές για τις 13 Μαΐου! Μιλάμε για ΜΠΙΝΓΚΟ και μάλιστα ΠΟΛΛΑΠΛΟ!

Με τις εκλογές στις 13 Μαΐου, και την ελπίδα πως ο Κολοσσός και ο Πανιώνιος δεν θα μας κάνουν κανά χουνέρι να νικήσουν σε αγώνα της ημιτελικής φάσης, υπάρχει χρόνος να γίνει ο τελικός ακόμη και σε πέντε ματς. Θα στριμωχτεί το πρόγραμμα των αγώνων, όμως:

1) θα γίνουν σερί τα ματς

2) θα βρουν σίγουρα οι ομάδες μας ρυθμό για το φάιναλ-φορ της Πόλης

3) ο χρόνος ξεκούρασης των διεθνών ενόψει προολυμπιακού θα είναι ο μέγιστος

Το μόνο που μένει είναι να ασκήσουν στα κόμματα που συγκυβερνούν την.. αβάσταχτη γοητεία τους. Η δυναμική των ομάδων είναι αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη από πότε, αφού κανείς πολιτικός δεν θα ρισκάρει να βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή του «ερυθρόλευκου» και του «πράσινου» λαού, που θα απαιτούν οι εκλογές να μην στέκονται εμπόδιο στην πορεία των ομάδων τους. Αν εξυπηρετηθούν αυτές, οι ψήφοι θα δοθούν ως επιβράβευση τους. Όσο για αυτούς που θα χάσουν τις εκλογές γιατί θα ταξιδέψουν στην Τουρκία, αυτό κι αν βολεύει τα ισχυρά κόμματα. Η αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί τους, ενώ κι ως χώρα θα κερδίσουμε μια εβδομάδα στην επιβολή των νέων (σωτήριων για την Ελλάδα και την οικονομία μας) μέτρων Όχι, λοιπόν, εκλογές στις 6 Μαΐου. Αγώνας για μετάθεση τους στις 13 Μαΐου!

(έτσι για να διασκεδάσουμε την κατάσταση, πριν βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα που έρχονται. Και για τα πλέι-οφ και για το μπάσκετ και για τη χώρα...) 
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνεργασία στις ήττες
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνεργασία στις ήττες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ