2012-04-24 16:19:03
Φωτογραφία για Ελλάδα και Γαλλία σε πορεία εκλογών
Γράφει ο Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης

Οι εκλογές στη Γαλλία – Α΄ γύρος – κατέγραψαν μια δυναμική της ακροδεξιάς που άγγιξε το 20%!

Στροφή των πολιτών σε ακραίες στάσεις ή ψήφος διμαρτυρίας για να λειτουργήοσυν πιο αποτελεσματικά τα μεγάλα κόμματα; Τα ασφαλή αποτελέσματα θα τα έχουμε στις 6 Μαϊου, μαζί με τις δικές μας εκλογές.

Η Ευρώπη αλλάζει και όπως δείχνουν οι εξελίξεις η κα Μέρκελ θα αναζητήσει νέους συμμάχους ή θα απομονωθεί. Η τακτική που ακολούθησαν οι Μέρκελ-Σαρκοζί, όχι μόνο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά δημιούργησε οικονομική ασφυξία στην Ε.Ε.

Πολλοί βιάζονται να θέσουν στο περιθώριο τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ.Σαρκοζί, που βρίσκεται 1,5 μονάδα πίσω από τον Σοσσιαλιστή κ.Ολάντ, στο πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών. Είναι οι ενδεχόμενες προσδοκίες κάποιων πολιτών, που επιθυμούν να προκαταβάλλουν τις εξελίξεις και να ερμηνεύσουν τις προθέσεις των Γάλλων πολιτών. Οί επόμενες δεκαπέντε ημέρες σε Ελλάδα και Γαλλία, θα καθορίσουν το τοπίο των εξελίξεων στα εσωτερικά των χωρών και θα δρομολογήσουν νέες προοπτικές στην Ε.Ε.


Είναι λάθος να γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα στο κόμμα της κας Λεπέν και στο κόμμα της Χρυσής Αυγής στη πατρίδα μας. Άλλα δεδομένα, άλλες προδιαγραφές, άλλες διεκδικήσεις. Στην Ελλάδα οφείλουμε να είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ. Η παραίτηση της Κυβέρνησης στην Ολλανδία και όλα όσα συμβούν στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης στπο μέλλον, δημιουργούν αποσταθεροποίηση και επιτρέπουν στα ΄΄γεράκια΄΄ των αγορών να επιτίθενται στα κράτη-μέλη και να αισχροκερδούν.

Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει συνοχή και αλληλεγγύη. Να προχωρήσουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε στην έκδοση ευρωομολόγου και να μην αφήσουν στις ΄΄αγορές΄΄ το δικαίωμα της χάραξης πολιτικής.

Οι περιστάσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτούνται πολιτικοί που θα γνωρίζουν νοοτροπίες, τακτικές, που θα δώσουν αέρα ανάπτυξης και καινοτομίας στη πατρίδα μας. Ο λαός μας είναι σε οριακή κατάσταση και θέλει αλήθειες και τρόπους εξόδου από την κρίση. Δεν αντέχει άλλες οικονομικές περικοπές και απαιτεί από τα κόμματα συνεργασία και σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχουν προεκλογικά προγράμματα, παρά μόνο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Η Ελλάδα μας είναι πάνω από κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ