2012-04-24 19:45:16
Φωτογραφία για Η Ευρώπη στέλνει μήνυμα στην Μέρκελ
Η κυβέρνηση της Ολλανδίας κατέρρευσε, στη Γαλλία ο Νικολά Σαρκοζί αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει το δεύτερο γύρο των εκλογών και η γερμανίδα καγκελάριος ΄Αγκελα Μέρκελ βλέπει να την εγκαταλείπουν σημαντικοί εταίροι της στην προσπάθεια να επιβάλει στην ευρωζώνη αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Περασμένες αγάπες;

Όρκοι αιώνιας αγάπης από τα χείλη του Νικολά Σαρκοζί, «αγαπώ την ΄Αγκελα Μέρκελ περισσότερο από όσο μπορώ να πω», είχε πει, αλλά για την τύχη του δίδυμου Μερκοζί θα αποφασίσει σε δύο εβδομάδες ο γαλλικός λαός. Πώς βλέπει το ενδεχόμενο να αποχωριστεί τον στενό της εταίρο; «Κρατώ τη ψυχραιμία μου», λέει η Μέρκελ, «ανεξαρτήτως της έκβασης των γαλλικών εκλογών, αλλά τα κομματικά μου συναισθήματα είναι γνωστά».

Όποια κι αν είναι αυτά τα συναισθήματα οι πιθανότητες επιτυχίας του Ολάντ μεγαλώνουν, και φαίνεται ότι ο Ολάντ αγαπά τη Μέρκελ λιγότερο από όσο μπορεί επίσημα να εκφράσει και ακόμη λιγότερο του αρέσει η ανακάλυψη της Μέρκελ που ακούει στο όνομα δημοσιονομικό σύμφωνο. Δήλωσε ότι δεν θα το επικυρώσει αν δεν συμπεριλάβει μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Με αυτή την προσθήκη η Γερμανίδα καγκελάριος δεν φαίνεται να έχει αντίρρηση. «Η προσήλωση στους σταθερούς δημοσιονομικούς στόχους είναι μακροπρόθεσμα πάντα σωστή για την ανάπτυξη», τονίζει η Μέρκελ. «Δεν χρειαζόμαστε μόνο σταθερή δημοσιονομική πορεία αλλά χρειαζόμαστε ότι άλλο είναι καλό για την ανάπτυξη».
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηγέτες κι ηγέτες ........
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ηγέτες κι ηγέτες ........
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ