2012-04-24 19:53:03
Φωτογραφία για Jean Paul Gaultier – Χρόνια Πολλά στον βιρτουόζο της μόδας
Ταύρος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Ταύρο, είναι η αφροδισιακή... του αστρολογική ταυτότητα, η οποία ερωτοτροπεί με την πρόκληση και την αρμονία.

       

Από την Κατερίνα Σαλωνίκη

Ένας από τους μεγαλύτερους μόδιστρους όλων των εποχών, με ιδιόμορφες καλλιτεχνικές επεκτάσεις και αστείρευτη δημιουργικότητα, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 24/4/1952 στις 7.00 το απόγευμα στο προάστιο Arcueil του Παρισιού.

Ο Γάλλος φιλέλληνας λατρεύει τη χώρα μας, απολαμβάνει τις φυσικές ομορφιές της και φέτος αφού πέρασε από την καθιερωμένη Μύκονο, γιόρτασε το Πάσχα με την Βίκυ Καγιά στο νέο του διαμέρισμα στο Μοναστηράκι, με θέα την Ακρόπολη.

Ντυμένος με φουστανέλα τσολιά για να τιμήσει την Ελλάδα, παρέλαβε το βραβείο του πριν δύο χρόνια από την τότε υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, Άντζελα Γκερέκου.


Ο επί χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής της Hermes, ο τολμηρός μόδιστρος που σχεδίασε φούστες για άνδρες, που έκανε τον κορσέ μέσα από την Madonna εξωτερικό ένδυμα, που ενέπνευσε με τις δημιουργίες του τον σύγχρονο κινηματογράφο, που έκανε τα αρώματα να ευωδιάζουν από έμπνευση, δεν σταματά να δημιουργεί και να εκπλήσσει.

Η ασύλληπτη αισθητική και η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο προκλητικό και στο κλασσικό, τον κάνουν να ξεχωρίζει, μετατρέποντας σε αυθεντική τέχνη, ότι καταπιάνεται.

Αυτόν τον καιρό δημιουργεί τα κοστούμια για την παράσταση «The Marriage of Figaro» στην Opéra et Orchestre national de Montpellier, σχεδιάζει τα νέα σύνολα της Madonna, ενώ παράλληλα ετοιμάζει ένα μεγαλοπρεπές show στο Πεκίνο στις 11 Μαίου.

Το καλύτερο όμως είναι η σχεδίαση των συλλεκτικών μπουκαλιών της coca cola light τα οποία θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά στην Ευρώπη. 

Η συλλεκτική καμπάνια με τίτλο «Day and Night» περιλαμβάνει το μπουκάλι της ημέρας με τις μπλε ρίγες και το ναυτικό αστέρι, ενώ το μπουκάλι της νύχτας κοσμείται από τον κορσέ της Madonna του 1990. Το τρίτο σχέδιο με τίτλο «Tattoo», συμπληρώνει την ευρηματική του τριάδα.

Μόλις ανακαινισθεί ο χώρος που αγόρασε, θα τον απολαμβάνουμε και στο κέντρο της Αθήνας, που τόσο αγαπά και διαφημίζει.

Ο Gaultier είναι κλασσικό παράδειγμα γεννημένου καλλιτέχνη, προορισμένου να πετύχει και να καθιερώσει την παρουσία του σε αυτό που κάνει. Η ιστορία έχει ήδη παραχωρήσει χώρο στις σελίδες της για το όνομά του.

Ταύρος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Ταύρο, είναι η αφροδισιακή του αστρολογική ταυτότητα, η οποία ερωτοτροπεί με την πρόκληση και την αρμονία.

Το αχόρταγο στοιχείο, η λαιμαργία της δημιουργίας και η καλλιτεχνική του βουλιμία, ορίζονται από τον κυβερνήτη του Ήλιου και του ωροσκόπου του Αφροδίτη στον Κριό, σε τρίγωνο με Πλούτωνα και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη του 5ου δημιουργικού οίκου.

Η καταλυτική του έμπνευση χωράει παντού, ενώ παράλληλα δημιουργεί εντελώς συμβολικά, με μια αλληγορία που επιτρέπει στις φαντασιώσεις να απελευθερωθούν, (Ποσειδώνας), μέσα από μια σεξουαλική υποκίνηση (Πλούτωνας).

Το σεξουαλικό στοιχείο είναι εντονότατο και προκλητικά σαφές, αν λάβουμε υπ όψιν την παρουσία του Άρη στον Σκορπιό, σε αντίθεση με τη Σελήνη, σε τρίγωνο με Ουρανό και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα.

Ο Gaultier σύμφωνα με αυτές τις όψεις δεν έχει αναστολές, υπακούει μόνο στην απύθμενη ενεργητικότητά του και στην Ταυρίσια επιμονή του να εκφράζεται ελεύθερα, εξαργυρώνοντας μέσα από τη δημιουργία τα περίσσια αποθέματα μιας ισχυρής εξουσιαστικής δύναμης.

Δίνει τη φούστα στους άνδρες ελαφρώνοντας την φαλλοκρατική τους υπόσταση, ενώ καθιερώνει το τατουάζ σαν ευκαιρία έκφρασης των απωθημένων.

Σμιλεύει γυμνά γυναικεία κορμιά στα μπουκάλια με τα αρώματά του, αντικατοπτρίζοντας την αμεσότητα της μυρωδιάς στο δέρμα. Αφήνει υπονοούμενα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει φορέματα απίστευτου ρομαντισμού και διαχρονικής κλασικότητας, που κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται την πραγματική τους φύση.

Παράλληλα η ακριβέστατη αντίθεση Ερμή – Κρόνου του χαρίζει ολοκληρωμένη άποψη, σφαιρική εικόνα και αντίληψη, και μια καθόλου τυχαία ιδεοληψία στις δημιουργικές του εκφάνσεις.

Το αποκορύφωμα της πορείας του στην καλλιτεχνική ατραπό, έρχεται από τη σύνοδο του κυβερνήτη του μεσουρανήματος Ήλιου με τον Δία, στον πολύ καθοριστικό και ισχυρό 7ο γωνιακό οίκο, καθώς και με τη σύνοδο Ήλιου – Σελήνης στον ίδιο οίκο.

Προορισμένος να φτάσει ψηλά, αγκαλιάζοντας την επιτυχία με ευγνωμοσύνη όπως τα κορίτσια που πλασάρουν τις δημιουργίες του, λαμβάνει δόξα, χρήμα, αναγνώριση, ενώ παράλληλα επιβάλλεται διαχρονικά στο χώρο του, με τη συμμετοχή των άκρως υπαινικτικών όψεων του ωροσκοπίου του. Ευχόμαστε πολλά ακόμα δημιουργικά χρόνια.

astrology.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ