2012-04-24 19:57:58
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Με Ολάντ ή Σαρκοζί, το Σύμφωνο «θα κυρωθεί από όλους»
Επιμένει στο «όχι» στα ευρωομολόγα

Το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο «θα επικυρωθεί από όλες τις χώρες» ανεξαρτήτως της εκλογικής έκβασης στη Γαλλία, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών έχει δηλώσει ότι προτίθεται να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους «σιδηράς πειθαρχίας» και να επικεντρωθεί σε μέτρα ανάπτυξης. 

 Ο κ. Σόιμπλε επίσης την αντίθεσή του στην υιοθέτηση ευρωομολόγων, πρόταση την οποία επίσης βλέπει θετικά ο Ολάντ και την οποία επανέφερε στο προσκήνιο ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Ο κ. Ολάντ, υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και φαβορί στις δημοσκοπήσεις για το δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου, έχει απειλήσει να ασκήσει βέτο στο δημοσιονομικό σύμφωνο αν αυτό δεν συμπληρωθεί με μέτρα στήριξης της ανάπτυξης.  

Για το θέμα των ευρωομολόγων, ο Σόιμπλε απέρριψε εκ νέου τη θέση, λέγοντας με νόημα:  «Λες και θα μπορούσε αυτό να πείσει το ισπανικό και το ιταλικό κοινοβούλιο, να λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται». 

«Νομίζω ότι αυτή είναι η λάθος λύση» τόνισε, επικαλούμενος για παράδειγμα τη μείωση των ελλειμμάτων στη Γερμανία, που όπως είπε είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη της. 

Όσον αφορά τη Γαλλία, θα παραμείνει ένας σημαντικός εταίρος της Γερμανίας στην Ευρώπη, «όποιος και να είναι ο επόμενος πρόεδρος» διαβεβαίωσε.

πηγη:tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ