2014-07-04 12:23:30
Φωτογραφία για Ηλεία: Θα μπει Σεπτέμβρης και η μεταφορά των μαθητών δεν θα έχει λήξει
Το μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών για το νομό Ηλείας, για το οποίο κάθε χρόνο γίνεται πολύς λόγος αφού αν και υπάρχει έγκαιρη πρόβλεψη για την διενέργεια του διαγωνισμού, εν τούτοις λόγω γραφειοκρατίας φτάνει Σεπτέμβρης και δεν έχει λυθεί, θα τεθεί επί τάπητος στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας καθώς και στην Οικονομική Επιτροπή.

Το θέμα θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Χ. Καφύρας και αφορά την έγκριση τροποποίησης της υπ αρθμ 16/17.02.2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας διαδικασίας διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών χωρικής αρμοδιότητας ΠΕ Ηλείας για τις σχολικές περιόδους 2014-2015 και 2015-2016, ως προς τον ποσόν που απαιτείται για την μεταφορά των μαθητών τα παραπάνω σχολικά έτη, το οποίο δεν θα υπερβεί το ποσόν των 7.208.222,07 για ολόκληρη την διετία, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεση και της τρίμηνης παράτασης.»
. Ο διαγωνισμός για την μεταφορά των μαθητών που είχε προκηρυχτεί τον Μάρτιο κατόπιν της πρώτης απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου ήταν τελικά άγονος γιατί προφανώς ήταν οικονομικά ασύμφορος για τους υποψήφιους αναδόχους και επειδή προστέθηκε τώρα ένα 20% (μαζί με την προαίρεση και την παράταση) στον προϋπολογισμό, αποφασίστηκε η τροποποίηση της αρχικής απόφασης για να έχει αυτή τη φορά καλύτερη τύχη!

Ωστόσο, ακόμα κι αν ο διαγωνισμός προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες, χρειάζεται σύμφωνα με το νόμο της ΕΕ 52 μέρες και εν συνεχεία να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών και να ολοκληρωθεί η χρονοβόρα διαδικασία. Συμπερασματικά, τα σχολεία θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη, αλλά ο διαγωνισμός δεν θα έχει ολοκληρωθεί και επομένως θα είναι στον αέρα η μεταφορά των μαθητών, γιατί το υπουργείο προσπαθεί με χαμηλούς προϋπολογισμούς να λύσει το θέμα όσο οικονομικότερα μπορεί. Το μόνο θετικό- εφόσον συμβεί- είναι ότι συνήθως οι περιφερειακές ενότητες κάνουν χρήση της παράτασης του προηγούμενου αναδόχου – εν προκειμένω είναι το ΚΤΕΛ- οπότε αν αυτό συμβεί, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Το ποσόν που έχει προϋπολογισθεί για την μεταφορά των μαθητών του Ν. Ηλείας για τα δύο σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016 και το οποίο αντιστοιχεί σε 340 σχολικές μέρες θα ανέλθει στο ποσόν 7.208.222,07 με την προσθήκη των δικαιωμάτων προαίρεσης (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το παραπάνω ποσόν ισούται με το σύνολο των δρομολογίων όλων των ομάδων πλέον 10% του δικαιώματος προαίρεσης επί του προϋπολογισμού κάθε ομάδας για την τροποποίηση των υφιστάμενων δρομολογίων πλέον 20% επί του συνολικού ετήσιου κόστους (600.685,17 ευρώ) για τρίμηνη παράταση από 1.09-2016 έως 30-11-2016.

Για την έγκριση κατάρτισης των όρων του διεθνούς ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή των αναδόχων για την μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ηλείας, θα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας που επίσης συνεδριάζει την Πέμπτη. Το κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού θα είναι η οικονομικότερη προσφορά.

Αναλυτικά το συνολικό ποσό με την προαίρεση με ΦΠΑ που έχει προϋπολογιστεί για την μεταφορά των μαθητών έχει ως εξής:

Ανδραβίδας- Κυλλήνης- και Πηνειού 821.315,08 ευρώ,Ήλιδας- Αρχαίας Ολυμπίας 1.356.559,49 ευρώ, Πύργου 767.894,49 ευρώ, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και Ζαχάρως 1.324.143,77 ευρώ και η τελευταία ομάδα στην οποία ανήκουν δρομολόγια και στους 7 δήμους του νομού που θα εκτελούνται με ταξί και λεωφορεία ( για ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ και μουσικά) και αγγίζει το ποσόν των 2.938.309,34 ευρώ.

Ελένη Παπαδοπούλου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ιτάνζ για βασικός στον ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ιτάνζ για βασικός στον ΠΑΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ