2014-07-06 20:21:01
Φωτογραφία για Σε αυτή την περιοχή ζει ο κροκόδειλος της Κρήτης - Τα σενάρια για το πώς βρέθηκε στο φράγμα
Tην ώρα που ορισμένοι επιμένουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για φάρσα, η Διαχείριση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Εργων Ο.Α.Κ. έχει ήδη προγραμματίσει να εφαρμόσει το σχέδιο απομάκρυνσης του κροκόδειλου που είναι πεπεισμένοι πως βρίσκεται στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο, αφού η παρουσία του κατεγράφη από κάμερες που τοποθετήθηκαν αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Πώς βρέθηκε στο Φράγμα Ποταμών ο κροκόδειλος

Οπως σημειώνει ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Εργων Ο.Α.Κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης μιλώντας στο cretapost.gr, το πιο πιθανό σενάριο είναι κάποιος να το είχε στο σπίτι του, να το μεγάλωσε, να μην μπορούσε να το θρέψει άλλο και στη συνέχεια το άφησε στο Φράγμα Ποταμών.

Πάντως, όπως αναφέρει ο κ. Μαμαγκάκης το ερπετό δεν είναι επικίνδυνο. Δεν παύει βέβαια να είναι ένα σαρκοφάγο ζώο ωστόσο, συχνάζει μέσα στο νερό και δεν μπορεί να απομακρυνθεί απ’ αυτό.


Εξαφανίστηκαν ζώα από την περιοχή

Εντωμεταξύ πληθαίνουν οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που υποστηρίζουν ότι έχουν δει με τα μάτια τους τον περίφημο κροκόδειλο. «Εχει 2 μέτρα μήκος και με το που είδε αρκετό κόσμο στη λίμνη μπήκε ξανά στο νερό», λέει χαρακτηριστικά ένας από αυτούς μιλώντας στο cretapost.gr, ενώ ένας δεύτερος αναφέρει ότι αφενός ενώ στη λίμνη υπήρχαν μέχρι πρότινος 20 πάπιες, σήμερα υπάρχει μόνο μια και αφετέρου ότι το τελευταίο διάστημα έχουν «εξαφανιστεί» ζώα που είχαν οικογένειες που μένουν στην περιοχή. «Εμάς για παράδειγμα μας λείπουν 8 αρνιά», τονίζει χαρακτηριστικά.

Το cretapost βρέθηκε στην περιοχή που λέγεται ότι ζει ο κροκόδειλος:
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ