2012-04-24 22:28:34
Φωτογραφία για Το δημόσιο πλήρωσε ενοίκια 500.000 ευρώ για εγκαταλελειμμένο κτίριο
Ένα εγκαταλελλειμένο κτίριο κόστισε στο ελληνικό δημόσιο μισό εκατομμύριο ευρώ. Ένα κτίριο που δε χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια Το κτίριο αυτό είναι ιδιοκτησία της Καθολικής Εκκλησίας και βρίσκεται στην οδό Φράγκων στη Θεσσαλονίκη και μέχρι το 1999 στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Όταν το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα", το Δημόσιο συνέχισε να πληρώνει, αφού ο στόχος ήταν να αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Μάλιστα, το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Από το 2005 όμως και μετά, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η ευθύνη της καταβολής του ενοικίου πέρασε στη διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος. Τα έργα για το κτίριο δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αφού υπήρξαν πολλά προβλήματα και σταμάτησαν οι εργασίες. Τα ενοίκια βέβαια πληρώνονταν κανονικά μέχρι το 2009!

Ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας εστίασε την έρευνά του στο διάστημα 2005–2009, όταν και δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ σε ενοίκια, και άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου.

Περισσότερα: Το δημόσιο πλήρωσε ενοίκια 500.000 ευρώ για εγκαταλελειμμένο κτίριο - Akous. Νέα

akoys.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ