2014-07-10 16:20:16
Φωτογραφία για Μ. Μπόλαρης: Δεν αξιοποιείται η ΔΕΗ ως ενεργειακός πυλώνας αλλά προωθούνται ολιγοπωλιακά συμφέροντα
Την απουσία σχεδίου αξιοποίησης της ΔΕΗ ως μεγάλου πυλώνα παραγωγής ενέργειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,

επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας».

Ενώ η κυβέρνηση παραχωρεί το 30% της ΔΕΗ με το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας, στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον το 1/3 της παραγωγής ανήκει σε ιδιώτες.

Κυβέρνηση και ΡΑΕ, τόνισε ο κ. Μπόλαρης, αποκρύπτουν το γεγονός πως στον τομέα εμπορίας της ηλεκτρικής ενέργειας η ΔΕΗ κατέχει το 95% της αγοράς, όταν οι ιδιώτες πουλούν το ακριβό ρεύμα στη ΔΕΗ, αλλάζοντας την τιμή του τιμολογίου που προσφέρεται στην κατανάλωση.

 Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ιδεολόγημα της μείωσης της τιμής από την ανταγωνιστικότητα, υπογράμμισε ότι η ουσιαστική μεταρρυθμιστική παρέμβαση από την κυβέρνηση μαζί με την ΡΑΕ θα έπρεπε να επιχειρείται στη διαχείριση που θα διαμορφώσει την τιμή του ρεύματος στις τιμές που παράγει η ΔΕΗ και όχι στις τιμές που διαμορφώνονται μετά από την παρέμβαση περίπου του 95% των ιδιωτών από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Ο κ. Μπόλαρης υποστήριξε ότι εγείρονται σοβαρά συνταγματικά ζητήματα με τον τρόπο που επιχειρείται η πώληση της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση πουλάει τα αποθέματα του λιγνίτη όπως και τα υδροηλεκτρικά φράγματα που ανήκουν στον ελληνικό λαό, ως περιουσία της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα μεταβιβάζει σε ιδιώτες το 30% του καταναλωτικού κοινού, αγνοώντας το Σύνταγμα και την ελευθερία των συμβάσεων.

 Καταλήγοντας, ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως για το ζήτημα του ελέγχου, της έγκρισης, της επιδοκιμασίας ή της αποδοκιμασίας του νομοσχεδίου για την πώληση της ΔΕΗ, αρμόδιος να κρίνει είναι μόνο ο ελληνικός λαός.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ