2014-07-14 20:28:11
Φωτογραφία για Μπαμπάς διεκδικεί αζήτητο βασίλειο στην Αφρική για να στεφθεί η μικρή του κόρη αληθινή πριγκίπισσα! [video + photos]
Πολλοί είναι οι πατεράδες που αποκαλούν τις μικρές κορούλες τους πριγκίπισσες μόνο όμως ένας κατάφερε να χαρίσει στο παιδί της στην κυριολεξία τον ανάλογο τίτλο!

Ο λόγος για τον Ιερεμία Χίτον, πατέρα τριών παιδιών από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ που έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει ένα αζήτητο βασίλειο στην Αφρική.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει δημοσίευμα της HuffingtonPostoαμερικανός πατέρας αυτή τη στιγμή διεκδικεί ένα κομμάτι γης ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Σουδάν ως «βασίλειό» του, ούτως ώστε η 7χρονη κόρη του, Έμιλι, να μπορεί να γίνει μια πραγματική πριγκίπισσα.

Πριν από μερικούς μήνες ο Χίτον έπαιζε με την Έμιλι και τον ρώτησε αν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματική πριγκίπισσα. Την απάντησε πως ναι.

«Εκείνη την εποχή δεν είχα ιδέα πώς θα μπορούσα να πραγματοποιήσω την επιθυμία της αλλά ήξερα πως έπρεπε να βρω τον τρόπο» έγραψε ο πατέρας στο Facebook.


Ξεκίνησε λοιπόν την έρευνά του για το πώς θα μπορούσε να το πετύχει και η έρευνα τον οδήγησε στο Bir Tawil, μια περιοχή 800 τετραγωνικών μιλίων, όπου εξαιτίας κτηματικών διαφορών, δεν είχε διεκδικηθεί ούτε από την Αίγυπτο ούτε από το Σουδάν. Σύμφωνα με το Associated Press, η ορεινή αυτή περιοχή αποτελεί ένα από τα τελευταία αζήτητα κομμάτια γης στον κόσμο.

Ο Χίτον ξεκίνησε ένα οδοιπορικό μέσα στην έρημο τον Ιούνιο και «φύτεψε» τη σημαία «Βασίλειο Χίτον» – που σχεδιάσαν τα παιδιά του, στο έδαφος του Bir Tawil. Όταν έφτασε στο σπίτι του, απαίτησε να αποκαλούν την 7χρονη κόρη του ως «πριγκίπισσα Έμιλι». Μάλιστα, μαζί με τη σύζυγό του, Κέλι, την αγόρασαν και ένα στέμμα.

«Είναι τέλειο!» δήλωσε η μικρή Έμιλι στην εφημερίδα Bristol Herald Courier.

Η Σίλια Καραπίκο, καθηγήτρια πολιτικών επιστημών και διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ, δήλωσε στην εφημερίδα πως τόσο η Αίγυπτος όσο και το Σουδάν πρέπει να αναγνωρίσουν ως νόμιμο τον νέο ιδιοκτήτη.

Ο Χίτον ζητά τώρα «επίσημη αναγνώριση» από τις Αφρικανικές χώρες και είναι «πεπεισμένος» πως το αίτημά του θα ληφθεί σοβαρά υπόψη. Τόσο η πρεσβεία της Αιγύπτου όσο και του Σουδάν δεν έχουν σχολιάσει το θέμα στην εφημερίδα Washington Post.

Η πριγκίπισσα Έμιλι δήλωσε στην Bristol Herald Courier πως ανησυχεί για το γεγονός αν τα παιδιά που κατοικούν στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν αρκετό φαγητό.

Ο πατέρας δήλωσε πως σχεδιάζει να μετατρέψει το νέο του απόκτημα σε «αγροτικό κόμβο» για την περιοχή και προσθέτει πως το «έθνος» του θα έχει «σκοπό να βοηθά άλλους ανθρώπους».

Γιατί όμως το Bir Tawil είναι αζήτητο; Σύμφωνα με το Atlas Obscura, μια συνθήκη του 1899, αναφέρει πως το Bir Tawil είναι ιδιοκτησίας Σουδάν και σε αντάλλαγμα, παραχωρεί στην Αίγυπτο ένα κομμάτι γης που αποκαλείται Hala’ib, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο πλούσιο σε πόρους από το Bir Tawil.

Μια συνθήκη του 1902, πάντως παραχωρεί το Halai’b στο Σουδάν και το Bir Tawil στην Αίγυπτο. Ωστόσο επειδή και οι δύο χώρες θέλουν το Halai’b, αναγνωρίζουν μόνο τη συνθήκη που δίνει το Halai’b σε καθεμία εξ αυτών. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει διεκδικήσει το Bir Tawil διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως αναγνωρίζουν το δικαίωμα της άλλης χώρας στο Hala’ib.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ