2014-07-17 18:57:19
Φωτογραφία για Τι έδειξε η βαλλιστική έρευνα για την χθεσινή ένοπλη συμπλοκή
Καθαρό είναι το πιστόλι τύπου USP των 9mm, με το οποίο ο Νίκος Μαζιώτης πυροβόλησε πριν πέσει τραυματισμένος και συλληφθεί, κατά την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από τη βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προέκυψε ότι το πιστόλι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Επίσης, από την έρευνα στους εννέα κάλυκες των 9mm, που περισυλλέχθηκαν από τον τόπο της συμπλοκής, επιβεβαιώνεται και εργαστηριακά ότι οι οκτώ σφαίρες ερίφθησαν από το πιστόλι του Μαζιώτη και μία από πιστόλι αστυνομικού.

Η ΕΛ.ΑΣ. απλώνει δίχτυα σε όλη την Αττική

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη τραυματισμένος, έπειτα από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.


Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είναι συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, όπου ήδη γίνονται έρευνες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης, που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε και εκτιμάται ότι με την ίδια ταυτότητα έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι, γκαράζ ή άλλο χώρο-γιάφκα.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια, ενώ ανάλογες έρευνες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στο φως νέα στοιχεία για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, η οποία ότι έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σακίδιο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης έχουν βρεθεί κλειδιά σπιτιών, που ενδεχομένως να ανήκουν σε κρησφύγετα.

«Ψώνισε»... Μαζιώτη

Εξάλλου, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του νούμερο «ένα» καταζητούμενου των διωκτικών αρχών, έρχονται νέα στοιχεία στο φως για τον τρόπο, με τον οποίο έπεσε στα χέρια των Αρχών.

Μία γυναίκα αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, η οποία ήταν εκτός υπηρεσίας και είχε κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για ψώνια ήταν τελικά η... πωλήτρια που εντόπισε τον Νίκο Μαζιώτη.

Η παρατηρητικότητα της αστυνομικού έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις της Αστυνομίας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή η επιχείρηση «Θησέας».

Πηγή: Real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ