2014-07-19 08:37:09
Φωτογραφία για Καταργεί την έδρα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αιγίου, για να γλυτώσει...200 ευρώ το χρόνο το Υπ. Δικαιοσύνης!
Την έντονη αντίδρασή του προς την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει την κατάργηση όλων των μεταβατικών εδρών Διοικητικών Πρωτοδικείων σε όλη τη χώρα (μεταξύ αυτών και στο Αίγιο και τα Καλάβρυτα) εξέφρασε μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος, σε σχετική συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του Συλλόγου, στο χώρο του Πρωτοδικείου Αιγίου. Η σχετική απόφαση, όπως τόνισε ο κ. Μπέσκος, εκδόθηκε και μπήκε σε ΦΕΚ (η επίμαχη κατάργηση στο άρθρο 39) χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι Δικηγορικοί Σύλλογοι των περιοχών πο αφορά κι αυτό είναι “απαράδεκτο και ανέντιμο προς τους δικηγόρους αλλά και τους πολίτες, ενώ δεν έχει καμία απολύτως λογική” σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο λόγος της κατάργησης φέρεται να αφορά σε οικονομικά κριτήρια και για εξοικονόμηση των οδοιπορικών εξόδων των δικαστών για προσέλευσή τους στις καταργούμενες (πλέον) μεταβατικές έδρες των Διοικητικών Πρωτοδικείων λίγες φορές το χρόνο
. “Μιλάμε για έξοδα που δεν ξεπερνούν τα 100 με 200 ευρώ το χρόνο το πολύ. Είναι τουλάχιστον αστείο” σημείωσε ο κ. Μπέσκος, ο οποίος ανέφερε πως με αυτή την κατάργηση ουσιαστικά το κράτος στρέφεται κατά του πολίτη, στερώντας του το δικαίωμα της προσφυγής σε διοικητικά δικαστήρια μιας και πλέον θα αποτελεί μια διαδικασία χρονοβόρα και μια απίστευτη ταλαιπωρία. “Οι δημότες Αιγιαλείας θα πρέπει να μεταβαίνουν πια στην Πάτρα για να λύσουν τις όποιες διοικητικές διαφορές τους, όπως ορίζει ο νόμος. Έτσι, ουσιαστικά αποθαρρύνονται από τη χρήση των νομίνων δικαιωμάτων τους, καθώς θα πρέπει να υποβληθούν πια και σε μεγαλύτερα έξοδα για να καλύψουν την απόσταση μετάβασης στην Πάτρα. Επίσης, αποδυναμώνεται με αυτόν τον τρόπο και ο ρόλος του συλλόγου μας. Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στους πολίτες της περιφέρειας, ενώ το μόνο που επιτυγχάνεται είναι μεγαλύτερος όγκος υποθέσεων στις έδρες των Διοικητικών Πρωτοδικείων και η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης” σημείωσε ο κ. Μπέσκος, ο οποίος συμπλήρωσε δηκτικά: “Αν είναι το κόστος των 200€ το χρόνο -γιατί δεν είναι παραπάνω- το πρόβλημα της πολιτείας, το αναλαμβάνουμε εμείς ως Σύλλογος, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους συνδημότες μας. Τέτοιες αποφάσεις εκ μέρους του Υπουργείου, προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας”.

Τέλος, ο κ. Μπέσκος ανέφερε πως αρκετοί δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, μαζί με αυτόν του Αιγίου, ετοιμάζονται για σφοδρές συλλογικές αντιδράσεις, κυρίως με την αποχή δικηγόρων από τις διοικητικές δίκες. “Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε μεθοδικά για να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη λήψη αποφάσεων που στρέφονται κατά του δικηγορικού λειτουργήματος και βλάπτουν παράλληλα τα συμφέροντα των πολιτών. Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, που είναι έμπειρος δικαστής και γνώστης του χώρου μας, να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση”. Γι'αυτό το λόγο, αναμένεται και η έκδοση ανάλογου ψηφίσματος που θα αποσταλεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Ρούσσος, ο Γ.Γ. κ. Άγγελος Μουρίκης και ο ταμίας κ. Απόστολος Ζεντέφης.

Πηγή: filodimos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ