2014-07-31 22:54:34
Φωτογραφία για Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Γ. Ν. Καλαμάτας
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των εργαζομένων στο Γ. Ν. Καλαμάτας: "Μ έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Καλαμάτας "συναντήθηκε" την Τετάρτη 30/7/2014 παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με τον Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας, καθώς τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας σε καμία περίπτωση δεν εκλήθησαν στην εν λόγω συνάντηση και πολύ περισσότερο δεν παρέστησαν σ αυτήν πλην ενός που έτυχε να βρίσκεται στο χώρο την συγκεκριμένη ημέρα.

Επί της ευκαιρίας όμως και κατόπιν και των δηλώσεων που ακολούθησαν την εν λόγω "συνάντηση" θέτουμε κάποια ζητήματα που θα ζητούσαμε να απαντήσει η Διοίκηση του Γ.Ν.Μεσσηνίας (αν είχαμε κληθεί):

1. Το "υπέροχο προσωπικό" που τονίζει κάθε φορά στις δηλώσεις του ο κος Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας είναι το ίδιο προσωπικό για το οποίο πριν λίγες εβδομάδες μ υπερβάλλον ζήλο εξέδωσε τις ποσοστώσεις προκειμένου ν "αξιολογηθεί", με έναν αντιδραστικό νόμο που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία μια νέας δεξαμενής διαθεσιμότητας, νέες περικοπές σε μισθούς.


2. Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας μόνο "ζωντανός οργανισμός" δε μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό καθημερινά οδηγούν σε σταδιακή νέκρωση μια σειρά από κλινικές και τμήματα. Τραγική είναι η κατάσταση στην Καρδιολογική κλινική, οπού πλέον οι ανάγκες καλύπτονται με "δανεικούς" νοσηλευτές απ τα Τακτικά Ιατρεία του Νοσοκομείου για τις πρωινές ώρες αντί να υπάρχει σταθερό κι επαρκές προσωπικό για τη φροντίδα των ασθενών, στην Ορθοπεδική Κλινική το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει το κυκλικό ωράριο, στην Ψυχιατρική παραμένουν οι σοβαρές παραλείψεις σε μέτρα ασφαλείας τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό αλλά πλέον παρουσιάζεται και σοβαρό πρόβλημα με την κάλυψη του κυκλικού ωραρίου, στη ΜΕΘ αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για τρεις διασωληνωμένους ασθενείς, στο Χειρουργείο μειώθηκαν οι αίθουσες προκειμένου να βγουν οι στοιχειώδεις άδειες, στο Αναισθησιολογικό μετα βίας καταρτίζεται πρόγραμμα κι αυτά είναι μόνο κάποια παραδείγματα της κατάστασης. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα εργαστήρια και στο Ακτινολογικό οπου μ υπεργασία καλύπτονται οι βάρδιες.

3. Αποκρύπτεται διαρκώς ο,τι σχεδόν όλο το προσωπικό που απασχολείται σε κυκλικό ωράριο υφίσταται μια εξαντλητική κατάσταση με προγράμματα εργασίας που παραβιάζουν κάθε νομοθεσία για το νόμιμο ωράριο, οφείλονται αμέτρητα ρεπό και άδειες (Φτάσαμε στον Αύγουστο κι υπάρχει προσωπικό που του οφείλονται άδειες απ το προηγούμενο έτος)

4. Μέσα σ' όλη αυτήν την κατάσταση, αποτέλεσαν το "κερασάκι στην τούρτα" τις προηγούμενες ημέρες μια σειρά αποφάσεων της Διοίκησης σχετικά με μετατάξεις ή μετακινήσεις τμημάτων του προσωπικού με κριτήρια ρουσφετολογικά. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου στην οποία ακολουθήθηκαν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για υπαλλήλους που ζητούσαν τη μετάταξη τους προκειμένου να μετακινηθούν στους τόπους οπου διαμένουν κι οι οικογένειες τους, εκεί λοιπόν αποφασίστηκε οτι άλλοι δικαιούνται την εν λόγω μετακίνηση κι άλλοι όχι, με την πρόφαση οτι υπάρχουν σοβαροί υπηρεσιακοί λόγοι, που προφανώς δεν ισχύουν για όλους...

Για όλα τα παραπάνω είναι ενήμερη η Διοίκηση του Γ.Ν.Μεσσηνίας και καμία λύση δεν έχει δοθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Μεσσηνίας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. 

Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι η οργανωμένη πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους και τα νοσοκομεία επιχειρήσεις.

Όπως στην πράξη εμποδίζουμε τον νόμο για την αξιολόγηση με την κατάθεση των φύλλων στο Σωματείο απ τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έτσι να συνεχίσουμε για να έχει η πάλη μας αποτελέσματα, μαζί με το Σωματείο, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με κοινή δράση με συνδικάτα απ το δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα, μ ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ