2014-08-01 20:18:37
Φωτογραφία για ΟΙΚΙΠΑ: Η κουκουναριά της Αρόης μπορεί και πρέπει να σωθεί!
"Είναι πραγματικά παρήγορο το πλήθος των αντιδράσεων από συμπολίτες, πολλοί από τους οποίους απευθύνθηκαν και σε μας, μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων για την κοπή της μεγάλης κουκουναριάς που βρίσκεται εδώ κι έναν αιώνα, σχεδόν, στην είσοδο της συνοικίας της Αρόης.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, χωρίς να παραγνωρίζει τη σημασία των λόγων ασφαλείας που επικαλείται η Επιτροπή, θεωρεί ότι πρόκειται για δέντρο μνημείο, που δεσπόζει σε όλη την περιοχή και ζητεί την αναθεώρηση της απόφασης αυτής και την ανεύρεση άλλης λύσης.

Με την εξάντληση κάθε περιθωρίου για ομαλοποίηση των καμπυλών της ασφάλτου γύρω από το δέντρο, αυστηρή απαγόρευση της στάθμευσης και από τις δύο πλευρές, πλησίον του δέντρου, χρήση ειδικής ασφάλτου, βελτίωση της σήμανσης, και ότι άλλο κριθεί τεχνικά αναγκαίο, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το εντελώς ιδιαίτερο δέντρο μπορεί, όπως έγινε και το 2011, οπότε και πάλι υπήρχαν πιέσεις για την απομάκρυνσή του, να διατηρηθεί, και να συνεισφέρει, παρά να μειώσει την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Τέτοια μέτρα και λύσεις μπορεί νας συναντήσει κανείς και σε άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις.


Υπογραμμίζουμε ότι, το δέντρο στο πολεοδομικό σχέδιο της Πάτρας χαρακτηρίζεται ως τοπόσημο και ότι, επί δημαρχίας Καράβολα, είχε γίνει ειδική τροποποίηση του σχεδίου, στο σημείο αυτό, με ρητό σκοπό να διατηρηθεί άθικτο το δέντρο αυτό, τροποποίηση από την οποία προέκυψε και η διαπλάτυνση της οδού γύρω από το δέντρο.

Σημειώνουμε ακόμη ότι η δημιουργία μιας διάβασης πεζών σε κοντινή απόσταση από το δέντρο, με δεδομένο ότι υπάρχουν εκεί σχολεία, μπορεί επίσης να συμβάλει στην μείωση ταχύτητας και την αυξημένη προσοχή των οδηγών, προς όφελος της οδικής ασφάλειας.

Κάνουμε έκκληση στον Δήμο να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή και να κρατήσει το δέντρο ζωντανό στην θέση του, κόσμημα μιας ολόκληρης περιοχής."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ