2014-08-15 12:53:07
Φωτογραφία για Η ΕΚΤ «στέλνει» λεφτά στις ελληνικές μικρομεσαίες
Πρόγραμμα χρηματοδότησης επενδυτικών προγραμμάτων, που θα αφορούν αποκλειστικά σε μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις στην Ελλάδα ετοιμάζεται να ανακοινώσει η... Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι της τάξης των 3 δισ. ευρώ και σύντομα θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του. Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών ΜΜΕ, καθώς εκτιμάται ότι μετά από την εξαετή ύφεση ο δρόμος προς τα τραπεζικά γκισέ είναι πλέον κλειστός γι΄ αυτές.

Μ’ ενδιαφέρον αναμένεται τώρα να γίνουν γνωστές οι προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να πληροί κάποια από τις επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Πρόθεση της ΕΚΤ, πάντως, είναι να αυξήσει το τελικό ποσό του μπάτζετ και από τα 3 δισ. ευρώ να το φτάσει στα 5 δισ. ευρώ, αν κι εφόσον παρουσιάσει τη σωστή ροή.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η ΕΚΤ αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οπότε, εκ του γεγονότος αυτού προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα ότι αν “δουλέψει”, τότε δεν αποκλείεται να αποτελέσει “πιλότο” για άλλα, ανάλογα, προγράμματα και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο, κατά προτεραιότητα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ