2014-08-19 12:39:05
Φωτογραφία για Σοκάρουν λεπτομέρειες της δολοφονίας στο Άστρος: Έτσι σκότωσα το γιο μου...
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 39χρονου στο Άστρος από τον ίδιο του τον πατέρα. Η απολογία του παιδοκτόνου αποκάλυψε τις αιτίες της άγριας δολοφονίας καθώς ο 75χρονος είπε ότι ο γιος του χτυπούσε συχνά τον ίδιο και τη μητέρα του για οικονομικές διαφορές που είχαν.

«Στο σπίτι δεν ήταν κανείς. Τον περίμενα στο μπαλκόνι. Μόλις έφτασε άρχισε να χτυπά την πόρτα. «Η μάνα σου λείπει. Εσύ δεν έχεις κλειδιά;» του φώναξα, είπε ο πατέρας περιγράφοντας τα μοιραία λεπτά που κατέληξαν στην δολοφονία του γιου του αφού τον περίμενε στο σπίτι τους καθώς το θύμα είχε ειδοποιήσει ότι έρχεται από την Αθήνα.

«Πήρε μια γλάστρα και μου την πέταξε από την αυλή στο μπαλκόνι. Εγώ τον πυροβόλησα με το δίκαννο με ένα μονόβολο. Έπεσε κάτω».

Στη συνέχεια τον πλησίασε και του φώναζε «Ποιο πόδι θα μου έκοβες, το αριστερό; Πάρε μία! Θα μου έκοβες και το δεξί; Πάρε κι άλλη!» πυροβολώντας συνεχώς τον γιο του.


Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι αφού σκότωσε τον 39χρονο, έβαλε τη σορό του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, οδήγησε σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, σταμάτησε στις όχθες του Τάνου ποταμού και εκεί έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο παιδοκτόνος στους αστυνομικούς, δεν μετάνιωσε για το έγκλημά του, καθώς ο γιος της οικογένειας είχε ξυλοφορτώσει επανειλημμένως τους γονείς του.

Πρώην φοιτητής της γυμναστικής ακαδημίας και αρκετά σωματώδης, ο 39χρονος χειροδικούσε συχνά σε βάρος του πατέρα και της μητέρας του, με αφορμή κυρίως τα κληρονομικά. Μάλιστα, το περασμένο Πάσχα, τους είχε δέσει στο κρεβάτι και τους έδερνε αλύπητα, βιντεοσκοπώντας τα «κατορθώματά» του. Όπως δήλωσε στην αστυνομία ο 75χρονος, πριν από οκτώ χρόνια είχε πάει στην τοπική Εισαγγελία ζητώντας μέτρα προστασίας από τις βιαιοπραγίες του γιου του.

Ο 75χρονος θέλοντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες είπε στους αστυνομικούς ότι «ο γιος του έφυγε μ ένα σκούρο αμάξι με τρεις γεροδεμένους, κοντοκουρεμένους και πριν φύγει - υποτίθεται - του δήλωσε ότι … «πατέρα αν μ 'αφήσουν οι φίλοι μου να γυρίσω θα τα πούμε πάλι».

Ο πατέρας του, που εργάζεται τα τελευταία χρόνια σαν αγρότης - όπως προκύπτει από την δικογραφία - είχε αποφασίσει να δώσει αυτό το σπίτι σε δύο άλλα μέλη της οικογένειάς του. Κάτι που φαίνεται να είχε προκαλέσει την οργή του 39χρονου, ο οποίος δύο τρεις φορές τον χρόνο κατέβαινε στο Αστρος με απαίτηση να αλλάξει ο πατέρας του την σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο 75χρονος που αρχικά δήλωνε άγνοια για την τύχη του γιου του, είπε στους αστυνομικούς ότι «ο 39χρονος τον πίεζε ασφυκτικά για να κληρονομήσει το σπίτι, τον κτυπούσε κι ότι ο ίδιος είχε αναγκασθεί, πριν μερικά χρόνια, να πάει στην Εισαγγελία ζητώντας σχετική βοήθεια».

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Ναυπλίου αφέθηκαν ο θείος, η θεία και ο 53χρονος γαμπρός του 39χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος και απανθρακωμένος στο Άστρος Κυνουρίας.

Ο αδελφός του 75χρονου παιδοκτόνου, ο οποίος κατηγορείται για περιύβριση νεκρού και εμπρησμό αφέθηκε ελεύθερος με 3.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, ενώ υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτα.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως το βράδυ ανήμερα της Παναγίας πήγε από το σπίτι του αδελφού του, μαζί με τη σύζυγό του, για να ευχηθούν για την ονομαστικη εορτή μια εκ των ανηψιών του, αφού ο 75χρονος εκτός από τον 39χρονο γιο, έχει και τρεις κόρες.

Ο γαμπρός της οικογένειας, που κατηγορείται για ψευδορκία κι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους παρουσίασε άλλοθι, αφού υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν σε άλλη περιοχή, σε απόσταση 60 χλμ. από το Άστρος, μαζί με την οικογένειά του.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας δήλωσε πως πληροφορήθηκε για κάποιο ατύχημα το οποίο συνέβη στον 39χρονο και ότι την επόμενη ημέρα έμαθε για τη δολοφονία.

Σήμερα το πρωί απολογούνται ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας και η μητέρα του 39χρονου που δολοφονήθηκε στο Άστρος Κυνουρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astrosnews.gr, ο 75χρονος θα πάρει πάνω του όλη την ευθύνη για τον φόνο, υποστηρίζοντας ότι μόνος του σχεδίασε και εκτέλεσε το άγριο έγκλημα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ