2014-08-20 09:44:51
Φωτογραφία για Η σφραγισμένη σπηλιά και οι γρίφοι για τον κρυμμένο θησαυρό του ζάμπλουτου John Pappas - Φωτό από το σημείο!
Ένας αμύθητος θησαυρός, μια σπηλιά και 33 διάσπαρτες μαρμάρινες επιγραφές με γράμματα και σύμβολα, κρύβουν καλά στην... Ιθάκη το μυστικό ενός από τους σπουδαιότερους ευεργέτες του νησιού,

του Τζον Πάπας, ο οποίος το 1941 έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του, μέχρι και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το μυστήριο για το αίνιγμα, όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού Εξαγωγή, που κρύβεται πίσω από τις επιγραφές, καλούνται να λύσουν εδώ και δεκαετίες εκατοντάδες σύγχρονοι ''Ιντιάνα Τζόουνς'' που επισκέπτονται το νησί, μαγεύονται από την ιστορία και επιδίδονται στο κυνήγι ενός καλά κρυμμένου θησαυρού.

Στο δύσβατο σημείο του βουνού όπου βρίσκονται η σφραγισμένη σπηλιά με τις μαρμάρινες επιγραφές και ο τάφος του John Pappas, κατά κόσμον Γιάννη Παπαδόπουλου, ο ευεργέτης είχε φροντίσει να δημιουργήσει το 1938 δύο πυραμίδες με τη βοήθεια του γνωστού καλλιτέχνη της εποχής Ευστάθιου Ραφτόπουλου.


ΦΩΤΟ από εφημερίδα Espresso

Στην είσοδο της σφραγισμένης σπηλιάς έχει τοποθετηθεί από τον John Pappas και ένα λευκό μάρμαρο, στο οποίο είχε ζητήσει να χαράξουν την κοσμοθεωρία του: ''Αναστάσιε χαίρε ορών φως. Δεν βαρυσεχλετίζομαι και δεν βαρυκαρδίζω όπως τον εύρω τον καιρό έτσι τον αρμενίζω. Άνθρωπος αρμονικός 1938''.

Σύμφωνα με τους ελάχιστους κατοίκους που έχουν απομείνει και γνωρίζουν την πραγματική ιστορία του σπουδαίου ευεργέτη, το μυστικό του θησαυρού βρίσκεται στις επιγραφές. Όσοι προσπάθησαν να τις αποκρυπτογραφήσουν όλα αυτά τα χρόνια δεν τα κατάφεραν.

Το μυστήριο εξακολουθεί να πλανάται και πολλοί υποστηρίζουν πως αν δεν καταφέρει κάποιος να φέρει το θησαυρό στην επιφάνεια, λύνοντας τελικά το γρίφο, αυτός κατά ένα περίεργο τρόπο θα αποκαλυφθεί μόλις συμπληρωθούν 100 χρόνια από τον θάνατο του ευεργέτη.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ