2014-08-20 20:58:09
Φωτογραφία για Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το 13ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα
Δείτε την ανακοίνωση:

"Ξεκινούν την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 οι 3ημερες εκδηλώσεις για το 13ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο Ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Καλαβρύτων και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, υπό την αιγίδα του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στα αγιασμένα Καλαβρυτινά χώματα.

Θα πάρουν μέρος 22 χορευτικά συγκροτήματα 700 χορευτές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν τα χορευτικά του Συλλόγου Προσοτσάνης Δράμας, του Συλλόγου Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων, του Μακρυγιαλού Πιερίας, του Επτάλοφου Παρνασσού, της Τέμενης Αιγίου, της Άνω Κλειτωριωτών (Καρνεσιωτών), του Συλλόγου Πελοποννησίων Φθιώτιδας, του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων, του Συλλόγου Καστοριάς, του Λαογραφικού Ομίλου Χώρας Μεσσηνίας, της Κρυόβρυσης Μεσσηνίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τζουμέρκων, του Συλλόγου Λυκουριωτών Καλαβρύτων, του Συλλόγου Κερτεζητών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας, τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού και πολλά άλλα.


Το μαγευτικό τοπίο της ορεινής Αχαΐας, το Καλαβρυτινό κέφι που θα «ζωντανέψει» και από τα δημοτικό- λαϊκά συγκροτήματα που θα συμμετέχουν, οι εκατοντάδες ψητές γουρνοπούλες, και το κρασί που θα ρέει άφθονο, προδιαγράφουν την επιτυχία της εκδήλωσης, στην οποία η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να ξεπεράσει τις δέκα χιλιάδες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ημέρα 1η Παρασκευή 22 Αυγούστου. Στην Κλειτορία.

Άφιξη των προσκεκλημένων στα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, υποδοχή, τακτοποίηση στα ξενοδοχείο, ξενάγηση στην πόλη.

Απόγευμα. Ώρα 7,00 μ.μ πρώτη εκδήλωση, στην κεντρική πλατειά της Κλειτορίας.

Συγκέντρωση των χορευτικών ώρα 7,00μ.μ με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών στην Μαθητική Εστία Κλειτορίας και πατινάδα, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την κεντρική πλατεία και ακολουθεί το χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα, με παραδοσιακή ορχήστρα. Μετά από την κοινή χορευτική παράσταση όλων των χορευτικών, θα γίνει παρουσίαση χορών ανά περιοχή. Πελοπόννησο – Μακεδονία – Νησιά – Ήπειρο – Θράκη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων και τους συμμετέχοντες συλλόγους, ανταλλαγή αναμνηστικών και στη συνέχεια χορός ελεύθερος για όλους μέχρι αργά, μετά τα μεσάνυχτα.

Ημέρα 2η Σάββατο 23 Αυγούστου. Στα Καλάβρυτα.

Πρωί. Ώρα 10:30 επίσκεψη όλων των Συλλόγων στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τις 13 Δεκεμβρίου του 1943 σχετική ομιλία, και κατάθεση στεφάνων. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Επίσκεψη στα Ιστορικά Μοναστήρια, το Μέγα Σπήλαιο και την Ι.Μ. Αγίας Λάβρας, να δείτε και να θαυμάσετε το αυθεντικό Ιστορικό Λάβαρο που σήκωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το 1821.

Το απόγευμα ώρα 6:30 συγκέντρωση στην πλατεία Χελμού όλων των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών και πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την κεντρική πλατεία και ακολουθεί «Ο ΤΡΑΝΟΣ ΧΟΡΟΣ» όλων των χορευτικών μαζί με χορούς από όλη την Ελλάδα, με παραδοσιακή ορχήστρα.

Μετά από την κοινή χορευτική παράσταση όλων των χορευτικών, θα ακολουθήσει η παρουσίαση χορών ανά περιοχή. Πελοπόννησο – Μακεδονία – Νησιά – Ήπειρο – Θράκη.

Αμέσως μετά χαιρετισμοί επισήμων και τους συμμετέχοντες συλλόγους, ανταλλαγή αναμνηστικών και στη συνέχεια χορός για όλους μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα.

Ημέρα 3η Κυριακή 18 Αυγούστου.

Ώρα 8:00 π.μ. Εκκλησιασμός στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας. Ξενάγηση στο Μουσείο της Ι.Μ.

Τέλος εκδηλώσεων – αποχαιρετισμός.

Εδώ τελειώνει η περιήγηση σας στα Ιστορικά χώματα των Καλαβρύτων και κάνοντας μια τελευταία βόλτα στην πόλη, παίρνετε το δρόμο της επιστροφής."
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ