2014-08-24 16:01:06
Φωτογραφία για Σαρδέλα στο… κλουβί, Σαρδέλα... Ερωτική - Η μεγάλη γιορτή στην Πρέβεζα εδώ και 50 χρόνια
"Σαρδέλα στο… κλουβί, Σαρδέλα Ερωτική, Σαρδέλα φτώχεια και ΔΝΤ"… αυτά ήταν τα μηνύματα που αναρτήθηκαν από τους... διοργανωτές σε κάθε έναν από τους τρεις πάγκους που μοίραζαν σαρδέλα το βράδυ του Σαββάτου στην Πρέβεζα.

Η Πρέβεζα, συνεχίζοντας την εδώ και 50 χρόνια παράδοση, τίμησε και εχθές τη γιορτή της Σαρδέλας σε μια εκδήλωση στο λιμάνι η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν να δοκιμάσουν σαρδέλα Αμβρακικού και να απολαύσουν χορευτικά και παραδοσιακή μουσική.

Από νωρίς οι ψησταριές είχαν πάρει φωτιά και χιλιάδες σαρδέλες που ψήνονταν γέμισαν με την μυρωδιά τους το λιμάνι, ενώ μαζί με τα ψάρια, ντόπιοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και την πρεβεζάνικη ντομάτα μαζί με άφθονο κρασί.

Και όλα αυτά με την συμβολή των υπαλλήλων του δήμου Πρέβεζας που με χαμόγελο και περίσσια διάθεση, υποδέχονταν τους επισκέπτες προσφέροντας το παραδοσιακό βραδινό γεύμα.


Την εκδήλωση άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοσμάς Κορωναίος για να ακολουθήσουν χορευτικά σχήματα από το Θεσπρωτικό, το Σούλι, την Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα, υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής του Πρεβεζάνου Μιχάλη Ζάμπα και της ορχήστρας του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Παραδοσιακή μουσική και χορός, σαρδέλα στα κάρβουνα συνοδευόμενη με ντόπια ντομάτα και κρασί, κράτησαν έως αργά το γλέντι.

Η γιορτή της σαρδέλας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με την παράδοση, την αλιεία και την ναυτική παράδοση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ