2014-08-25 09:48:55
Φωτογραφία για Οι Κούρδοι ζητούν εγγυήσεις για συμμετοχή στην ιρακινή κυβέρνηση
Ο βουλευτής της Συμμαχίας του Κουρδιστάν στο Ιρακινό κοινοβούλιο, Αντέλ Νούρι, ζήτησε εγγυήσεις για τη  συμμετοχή  της κουρδικής εθνικής συμμαχίας, στο σχηματισμό κυβέρνησης στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα απαίτησε τη σύναψη μιας συμφωνίας σχετικά με τις κουρδικές απαιτήσεις και τόνισε ότι σε περίπτωση που αυτές δεν υλοποιηθούν οι Κούρδοι θα αποσυρθούν.

Οι απαιτήσεις των Κούρδων δεν είναι νέες, αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί κατά την προηγούμενη περίοδο της διακυβέρνησης υπό τον Νούρι αλ Μαλίκι.

«Το περιεχόμενο των  κουρδικών απαιτήσεων συνοψίζονται σε τρία σημεία, την καθιέρωση της κουρδικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας, το δικαίωμα του οπλισμού των κουρδικών δυνάμεων Πεσμέργκα και δικαιώματα από την άντληση του πετρελαίου στον προϋπολογισμό της  κουρδικής περιφέρειας ώστε να έχει τη δυνατότητα παροχής μισθού στους Κούρδους υπαλλήλους».

Ο Αντέλ Νούρι, τόνισε ότι « η ατμόσφαιρα είναι κατάλληλη για την υλοποίηση όλων αυτών των στοιχείων που ζητούνται από τις κουρδικές δυνάμεις, ώστε να συμμετάσχουν στο σχηματισμό της νέας ιρακινής κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι,  είπε τα ζητήματα αυτά θα τεθούν προς συζήτηση μαζί με άλλα, των πολιτικών σχηματισμών και ευελπιστεί ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να υπάρξει νέα κυβέρνηση στο Ιράκ, σύμφωνα με το ιρακινό imn.

--

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο-Γιῶργος  Ἐχέδωρος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ