2014-08-25 20:45:16
Φωτογραφία για Κοντά στην ανεύρεση του άνδρα που αποκεφάλισε τον Φόλεϊ
Ένας Βρετανός, ειδικός στην ανάλυση βίντεο και με εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τη Συρία, πιστεύει ότι έχει εντοπίσει την τοποθεσία που αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Έλιοτ Χίγκινς από τις αναλύσεις που έκανε στο πεντάλεπτο βίντεο κατάφερε να απομονώσει τον περιβάλλοντα χώρο από το βίντεο, και να εστιάσει σε ότι φαίνεται στο παρασκήνιο.

Τα ευρήματά του ενδέχεται να προσφέρουν μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με την τοποθεσία της συγκεκριμένης ομάδας τζιχαντιστών, στην οποία φαίνεται ότι συμμετέχουν και άλλοι Βρετανοί, αλλά και την ταυτότητα του δολοφόνου του Φόλεϊ, την οποία οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι έχουν εντοπίσει.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να εντοπίσουμε την ταυτότητα αυτού του άνδρα», δήλωσε σήμερα ο Ουεστμάκοτ μιλώντας σε εκπομπή του CNN.

«Χρησιμοποιούμε πολλά μέσα για να το επιτύχουμε», πρόσθεσε, ανάμεσα στην οποία τεχνολογίες φωνητικής αναγνώρισης.

Ακόμα, ο ειδικός αναλυτής, αφού πρώτα μαύρισε όλα τα στοιχεία του βίντεο, ανέλυσε το τοπίο. Πρόκειται για ορεινό έδαφος, αλλά στο βάθος είναι δυνατόν να διακρίνει κανείς ένα καταπράσινο κάμπο, κάτω από τους λόφους.

Αφού έκανε τη σύγκριση με το χάρτη της περιοχής Ρακά στη Συρία -την “πρωτεύουσα” του νέου ισλαμικού κράτους– θεωρεί ότι έχει εντοπίσει το ακριβές σημείο που έγινε η δολοφονία.

πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βερολίνο: Ουδέν σχόλιον
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βερολίνο: Ουδέν σχόλιον
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ