2014-08-25 22:15:10
Φωτογραφία για Συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βέροιας και τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ρωσικού εμπάργκο
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

"O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και ο γραμματέας της ΚΕ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκαν... σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιατζίδη και με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Θόδωρο Παπακωνσταντίνου, Αναστάσιο Χαλκίδη, Κώστα Βράνα, Αναστάσιο Λιλιόπουλο με θέμα το ρωσικό εμπάργκο και τις επιπτώσεις του. Οι παραγωγοί ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και επισήμαναν την ανάγκη συνέχισης των παρεμβάσεων για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε. Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί έως τώρα από την ΔΗΜΑΡ, η οποία από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις συσκέψεις των παραγωγικών φορέων στις πληγείσες περιοχές.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επισήμανε:

«Ο Κανονισμός της Ε.Ε. για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή διέψευσε τις εξαγγελίες ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τον κλάδο. Αξιοσημείωτο είναι ότι για δραστηριότητες προώθησης για τον κλάδο του ροδάκινου στην Ε.Ε. διατίθενται 3 εκ. ευρώ εκ των οποίων μόλις τα 317.215 ευρώ για την χώρα μας.


Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα ζήτησε να υπάρξει άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης. Η κυβέρνηση οφείλει και τώρα να διεκδικήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαρκών αποζημιώσεων με κοινοτικούς πόρους. Αναγκαίες είναι, επίσης, οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το εμπάργκο καθώς και στοχευμένα μέτρα για όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Το ρωσικό εμπάργκο θα συνεχίζει να επιφέρει επιπτώσεις στις εξαγωγές που έχουν προγραμματιστεί για αρκετά αγροτικά προϊόντα. Κάθε καθυστέρηση από την ελληνική κυβέρνηση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους παραγωγούς και την ελληνική αγροτική οικονομία»." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ