2014-08-26 07:34:53
Φωτογραφία για “Βόμβα” από Συρία: Ο Φόλεϊ εκτελέστηκε πριν 1 χρόνο!
Τα σενάρια που αμφισβητούν τη γνησιότητα του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστή, ενισχύει η Συρία Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Μπασάρ Αλ Άσαντ, Μπουτχάινα Σαμπάαν, ο Σύροι αντάρτες πούλησαν τον Αμερικανό δημοσιογράφο στους δολοφόνους. Όπως τόνισε, ο ΟΗΕ είχαν την πληροφορία ότι ο Φόλεϊ αποκεφαλίστηκε τον περασμένο χρόνο, προσθέτοντας ότι: “Το Ισλαμικό Κράτος είναι απλώς μια... προέκταση των ανταρτών της Συρίας”.

“Ο Τζέιμς Φόλεϊ αρχικά συνελήφθη από τους Σύρους αντάρτες και πουλήθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Μπορείτε να διασταυρώσετε την πληροφορία με τον ΟΗΕ. Ο Φόλεϊ δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο, όχι σήμερα. Απλώς έδωσαν τώρα τις εικόνες. Έχουμε έγκυρη πληροφόρηση”.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι πολύ πιθανό να απορριφθεί από τις αρχές της Δύσης, μιας και προέρχεται από το καθεστώς Άσαντ, που τώρα προσπαθεί να παρουσιαστεί ως σύμμαχος στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Επιπλέον, υπάρχουν γεγονότα που έρχονται σε αντίθεση με αυτόν τον ισχυρισμό, όπως η μαρτυρία του Ντάνιελ Ράι Ότοσεν, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Ιούνιο και για 13 μήνες ήταν αιχμάλωτος μαζί με τον Φόλεϊ.

Ο Γάλλος Νικολά Ενέν, επίσης υποστήριξε ότι πέρασε επτά μήνες αιχμαλωσίας με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, από τον Ιούνιο του 2013.

Παράλληλα, η οικογένειά του λάμβανε e-mail μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που υποδήλωνε ότι ο γιος τους ήταν ζωντανός.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ