2014-08-26 07:21:11
Φωτογραφία για Το παρασκήνιο των δύο ανακοινώσεων του ΓΕΕΘΑ για το μισθολόγιο! Θύελλα στο ΥΠΕΘΑ
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το μισθολόγιο στην οποία η ηγεσία του υιοθετούσε απολύτως την θέση για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ προκάλεσε θύελλα στο ΥΠΕΘΑ . Η οποία κράτησε αρκετές ώρες και για να “εκτονωθεί” κατέληξε στην “διευκρινιστική” δεύτερη ανακοίνωση.

Τι συνέβη;

Από το περιεχόμενο της πρώτης ανακοίνωσης φαινόταν σαν ο Α/ΓΕΕΘΑ να “αδειάζει” το ΥΠΕΘΑ. Είχαν προηγηθεί οι διαρροές που ήθελαν τον Αρχηγό να λέει ότι κακώς τον συνδέουν με την σύνταξη του νέου μισθολογιου.

Ακολούθησε λίγη ώρα μετά η επίσημη ανακοίνωση που “έδειχνε” καθαρά προς το ΥΠΕΘΑ. Εκεί αρκετοί ήταν αυτοί -που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχαν καλή σχέση με τον Α/ΓΕΕΘΑ- που ερμήνευσαν την ανακοίνωσή του σαν μια προσπάθειά του να “βγει από το κάδρο” και να αφήσει όλο το φορτίο του νεου μισθολογίου στο ΥΠΕΘΑ.

Υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός μαθαίνουμε σε γραφεία του ΥΠΕΘΑ και οι επαφές που έγιναν με το ΓΕΕΘΑ ήταν σε πολλές περιπτώσεις σε υψηλούς τόνους. Αποτέλεσμα ήταν η πραγματικά απίστευτη δεύτερη ανκοίνωση του ΓΕΕΘΑ που ούτε λίγο ,ούτε πολύ έλεγε ότι η πρώτη βγήκε…εκ παραδρομής! Δεν θυμόμαστε να έχει συμβεί ποτέ τέτοιο περιστατικό.


Γιατί όμως ο Α/ΓΕΕΘΑ θέλησε τώρα να τοποθετηθεί για το μισθολόγιο και μάλιστα για πρώτη φορά υπερ της απόφασης του ΣτΕ. Μιας απόφασης την οποία πέτυχαν οι στρατιωτικοί τους οποίους επί θητείας “κυνήγησε” και τιμώρησε. Οι στρατιωτικοί των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ βρέθηκαν σε αντιπαράθεση με τον Α/ΓΕΕΘΑ χωρίς να το επιδιώξουν. Και τώρα διαβάζουν ότι ο ίδιος Αρχηγός λέει ναι στην εκτέλεση της απόφασης που αυτοι οι “κυνηγημένοι” πέτυχαν ;

Πάρα πολλοί εκτιμούν ότι τελικά “η υπόθεση της εκλογής του Α/ΓΕΕΘΑ στη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του NATO δεν είναι τόσο απλή όπως την παρουσιάζουν”. Και άλλοι υποστηρίζουν ότι “δεν βγαίνουν τα “κουκιά” και δεν φαίνεται εφικτή η εκλογή Κωσταράκου”. Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό αλλά και μόνο η αμφιβολία δημιουργεί ανησυχία για την επόμενη μέρα. Λένε λοιπόν ότι σε περίπτωση μη εκλογής ο Α/ΓΕΕΘΑ θα έχει να αντιμετωπίσει το βαρύ κλίμα που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στις ΕΔ. Και συνεπώς προσπαθεί να κρατήσει έστω και τώρα την τελευταία ώρα μια ισορροπία.

Φαίνεται όμως ότι σ΄ αυτή τη προσπάθειά του διατάραξε την καλή σχέση που είχε με το ΥΠΕΘΑ. Και αυτό ενδέχεται να έχει κόστος.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/to-paraskinio-ton-dyo-anakoinosevn-sto-geetha
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ