2014-08-27 09:04:41
Φωτογραφία για Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Η απάτη των διοδίων
Δείτε την ανακοίνωση: "Το 2007 ψηφίζονται στο κοινοβούλιο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ με τη σύμφωνη γνώμη του τότε βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και... νυν Δημάρχου κ. Σταυρογιάννη οι αρχικές συμβάσεις παραχώρησης, με τις οποίες προβλεπόταν η πλήρης παραχώρηση των κεντρικών οδικών αξόνων σε εταιρείες, στις οποίες παρέχεται η ευχέρεια να αυξάνουν το αντίτιμο κατά το δοκούν.

Ήδη λειτουργούν εντός του νομού μας τρεις μετωπικοί σταθμοί, ενώ ο τέταρτος βρίσκεται υπό κατασκευή στα όρια του Δήμου μας, στην Αγία Παρασκευή. Η Φθιώτιδα και ο Δήμος Λαμιέων έχουν περικυκλωθεί από σταθμούς διοδίων. Στα αμέτρητα πλευρικά διόδια σύντομα θα προστεθούν αυτά του Μώλου και του Μπράλου.

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία ήδη από το 2010 είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία κινήματος ενάντια στα διόδια. Το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο με τη λειτουργία των δύο πλευρικών διοδίων του Μώλου και του Μπράλου. Η δημοτική μας κίνηση, πιστή στις αρχές της θα αντισταθεί στο νέο οδικό χαράτσι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό της περιοχής μας, ενώ παράλληλα γεμίζει τις παχυλές τσέπες των κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων.


Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αντισταθούν στην απάτη των διοδίων! Οι δρόμοι αυτοί έχουν χτιστεί στις πλάτες μας και στις πλάτες των γονιών μας και έχουν πληρωθεί από τους φόρους και τα τέλη κυκλοφορίας. Οι ιδιωτικές εταιρείες που λυμαίνονται τους δρόμους μας δεν σέβονται ούτε καν την κοινοτική νομοθεσία και τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, έχοντας την πολιτική κάλυψη των διαπλεκόμενων κυβερνώντων.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ξεπουλάνε τη χώρα μας κομμάτι-κομμάτι. Στον αστερισμό των Μνημονίων παρέχουν όλες τις διευκολύνσεις στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, μετακυλίωντας το λογαριασμό στους πολίτες.

Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να πρωτοστατήσει στον αγώνα για κατάργηση των διοδίων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ