2014-08-28 18:55:04
Φωτογραφία για ΕΕ: 75 εκατ. ευρώ για το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων στo Κορωπί
Μια σημαντική επένδυση ύψους 74,8 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε την Τετάρτη 27 Αυγούστου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή ενός συστήματος επεξεργασίας λυμάτων στην αστική περιοχή του Κορωπίου στην Ανατολική Αττική.

Τα χρήματα που θα εκταμιευτούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή 94 χιλιομέτρων υπονόμων τα οποία θα καλύπτουν το 75% του δικτύου συλλογής λυμάτων στο κέντρο της πόλης του Κορωπίου, καθώς και τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων στη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου - Παιανίας.

Υπολογίζεται πως περίπου 55.000 κάτοικοι θα επωφεληθούν από τα αναβαθμισμένα δίκτυα αποχέτευσης ενώ το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015. Η κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τη δικαστική υπόθεση κατά της Ελλάδα όσον αφορά την επεξεργασία των λυμάτων, καθώς Κορωπί είναι μία από τις αστικές περιοχές που εξακολουθεί να υστερεί στον τομέα αυτό.

Ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν δήλωσε: «Το έργο αυτό σηματοδοτεί την πρόοδο και τη συμμόρφωση της Ελλάδα με την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των οικισμών Κορωπί - Παιανία και δείχνει ότι η περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε. βοηθά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους πολίτες, εξασφαλίζοντας σημαντικές επενδύσεις, προκειμένου να τους παρέχει ένα υγιές περιβάλλον για να ζήσουν ". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΒΡΑΖΕΙ» Η ΕΘΝΙΚΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΒΡΑΖΕΙ» Η ΕΘΝΙΚΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ